La valenciana Genia Bioenregy construirà a Portugal una de les majors plantes de biometà del país

Invertirà trenta milions d'euros en una planta que es preveu que estiga operativa el 2025

Planta de biogas
Planta de biogas / Genia Bioenergy

L’empresa valenciana Genia Bioenergy ha anunciat aquest dimarts que construirà la planta més gran de biometà de Portugal a Leiria, amb una inversió de més de trenta milions d’euros, que esperen que estiga operativa el 2025. La companyia ha destacat que la planta “valoritzarà” de manera sostenible “quasi la totalitat” dels purins, fem i gallinassa dels animals de l’àrea.

La planta, al seu temps, aportarà a més de 180 ramaders 107 gigavats/hora de biometà gràcies als convenis de col·laboració firmats. Aquest combustible s'integrarà en la xarxa de distribució i, segons Genia Bioenergy, serà suficient per a cobrir el 35% de les necessitats de Leiria. Segons la companyia, la producció de biometà és sostenible i no genera emissions. A més d'aquest gas, la planta produirà diòxid de carboni biogènic, aigua purificada i un concentrat NK orgànic.

El projecte inclou la creació d'una "biogasinera" i un centre de R+D+i amb una zona de cultius experimentals per a desenvolupar i provar nous fertilitzants generats a partir dels digerits, així com basses d'aigua purificada per a ús agrícola o defensa antiincendis, destaca el comunicat.

També et pot interessar

stats