Naturgy anuncia una inversió de 2,7 milions en una nova planta de biometà a Utiel

Serà la cinquena instal·lació de gas renovable operada pel grup, proveirà més de 5.300 llars i estarà operativa al començament del 2025

Logotip de Naturgy
Logotip de Naturgy / Manuel Milan (shutterstock)

La companyia Naturgy ha anunciat aquest dijous que invertirà 2,7 milions d'euros en una nova planta de gas renovable a Utiel amb capacitat per a produir 20 GWh anuals i proveir més de 5.300 llars que entrarà en funcionament el 2025. Serà la cinquena instal·lació de biometà operada pel grup a Espanya i la seua producció evitarà l'emissió a l'atmosfera de 4.300 tones de CO₂ a l'any.

La construcció del projecte es durà a terme en col·laboració amb AEMA Serveis Energètics, s'iniciarà pròximament en comptar amb la llicència ambiental i d'obres concedida per l'Ajuntament d'Utiel i la data d'entrada en operació està prevista per al principi del 2025.

La planta d'Utiel utilitzarà residus agroindustrials i tindrà capacitat per a proveir milers de llars amb un gas d'origen renovable que podrà ser injectat en la xarxa de distribució. El projecte està alineat amb la Ruta Valenciana del Biogàs, que promou la construcció d'un centenar de plantes de gas renovable a la regió per a produir el 65% del gas consumit per les llars valencianes, segons informa Naturgy en un comunicat.

"La planta d'Utiel suposa un pas més en l'estratègia de la companyia per a liderar l'impuls del biometà, un gas renovable amb un enorme potencial per a transformar el nostre actual model energètic", ha explicat la directora de Nous Negocis de Naturgy, Silvia Sanjoaquín en un comunicat.

AEMA compta amb una planta en operació de tractament de residus a la Vall d'Uixó (Plana Baixa), amb un procés de digestió anaeròbia per a la producció de biogàs, que és aprofitat mitjançant un motor de cogeneració per a la producció d'electricitat i energia tèrmica.

També et pot interessar

stats