València i Palma sumen experiències per a regular els apartaments turístics

Els alcaldes consideren molt important intercanviar i compartir estratègies de model de ciutat per a construir ciutats més accessibles i respectuoses.

Europa Press
Europa Press

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha reunit amb l'alcalde de Palma de Mallorca, Antoni Noguera, per a tractar un dels temes que més maldecaps li estan donant a la ciutat: la regulació dels apartaments turístics. En aquest sentit, Joan Ribó ha remarcat que els apartaments turístics necessiten “control de qualitat urbanística”. Per la seua banda, Joan Noguera ha insistit en la necessitat de fomentar el lloguer donant més seguretat a l'inquilí i fixant un control dels preus.

Així Mateix, Joan Ribó ha esmentat els requisits necessaris per a ser considerat un apartament turístic: només pot estar a la primera planta o en edificis destinats a aquesta finalitat. Els dos alcaldes coincideixen que els apartaments turístics estan molt bé com a economia col·laborativa, però estan totalment en contra del negoci que plantegen les grans empreses, fins i tot mitjançant fons voltor.

Altres eixos de la reunió dels dos alcaldes han sigut les polítiques de lluita contra el canvi climàtic i la mobilitat sostenible. Sobre aquest últim assumpte Noguera ha volgut felicitar Joan Ribó per les seues “polítiques valentes i decidides” de transformació en zones de vianants i ús de la bicicleta.

També et pot interessar

stats