València continua creixent com a destí turístic amb “el millor estiu des de la pandèmia”

L’Ajuntament ha destacat les xifres de visitants de juny, que superen en 1,5 punts les del 2019

Un turista fa una foto a la plaça de la Mare de Déu de València
Un turista fa una foto a la plaça de la Mare de Déu de València / Shutterstock

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, ha qualificat l’estiu del 2023 com “el millor des de la pandèmia” per al turisme, amb “el millor juny de tota la sèrie història prèvia a la covid-19”, amb 420.578 pernoctacions hoteleres i una mitjana del 87,5% d’ocupació. A més, la capital del Túria s’ha convertit durant el primer semestre de l’any en la segona ciutat espanyola amb l'afluència més gran de turistes, soles per darrere de Màlaga.

En concret, les xifres de juny milloren les del 2019 en 1,5 punts i les del 2022 en 0,4 punts d’ocupació hotelera a València, segons ha informat el consistori en un comunicat. En el cas del primer semestre, la taxa d’ocupació als hotels ha sigut del 78,3%, un 11,6% més que el 2022, per davant de Canàries i Barcelona.

Actualment, existeix una previsió d'ocupació del 82,3%, “si bé tot apunta al fet que se superarà amplament al llarg de tot l'estiu”, ha afirmat Llobet, que ha subratllat que l'aeroport de València ha superat per primera vegada el milió de passatgers en un mes.

La regidora ha indicat que aquest pont d'agost ha sigut “especialment bo” per a València, en superar-se el 90% d'ocupació en molts hotels. Llobet ha assenyalat el turisme nord-americà com un dels principals mercats emissors, ja que ha crescut des de l’inici de 2023 fins a arribar el mes de maig a un 40,4% més que abans de la pandèmia. Però també molts dels visitants que arriben a València procedeixen de països europeus com França, Anglaterra, Holanda, Itàlia, així com el turista estatal, que llança creixements més moderats.

També et pot interessar

stats