València es convertirà al setembre en capital mundial dels museus

La ciutat reunirà vora un miler d’experts de tot el món en l’àmbit de la conservació del patrimoni cultural

València, capital mundial dels museus
El Palau de les Arts, una de les seus de la cita / Les Arts

La ciutat de València serà, del 18 al 22 de setembre, capital mundial dels museus i la conservació del patrimoni artístic, perquè acollirà una de les cites més importants en el camp del patrimoni arran de la reunió de professionals de tots els continents.

La cita que s'emmarca en la 20a Conferència Triennal del Comité per a la Conservació i Restauració del Consell Internacional de Museus (ICOM-CC) i que organitza l'Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València (UPV) amb el patrocini del Bank of America, la banca comercial més gran dels Estats Units.

El tema que abordarà enguany aquesta trobada és "Treballant per un passat sostenible". Les activitats posaran especial èmfasi en la cerca de solucions perquè les pràctiques de conservació siguen "més ecològiques i eficients".

Segons la UPV, està previst que a aquesta edició assistisquen més de 900 persones, entre elles directors, professionals de la conservació, personal investigador, historiadors, documentalistes i experts en comissariat de l'art de tots els continents, per a mantindre debats de transcendència mundial sobre la conservació del patrimoni cultural.

En aquest sentit, Salvador Muñoz, responsable del Grup de Restauració del Paper de l’IRP-UPV i copresident de la Conferència ICOM-CC, ha defés "l'ús sostenible" del patrimoni valencià, en el qual hauria de prevaldre "la qualitat de l'experiència sobre la quantitat d'experiències”.

El nom de València ressonarà a tot el món

Pel que fa a l'impacte que puga tindre l'esdeveniment a casa nostra, Muñoz ha explicat que "el fet de tindre ací professionals que són prescriptors culturals dels seus països cap a la nostra ciutat, suposa que el nom de València es difondrà per tot el món de manera suau i sostinguda".

El congrés s'estructurarà en sessions plenàries i sessions tècniques. Les primeres d'aquestes, que reuniran tots els participants, se celebraran al Palau de les Arts. Les sessions temàtiques, més especialitzades, tindran lloc al campus de Vera de la Universitat Politècnica de València.

També et pot interessar

stats