La vaga del transport pot afectar la distribució del raïm de Cap d’Any

El 50% dels quaranta milions de quilos d’aquest producte que es produeixen anualment es distribueixen els dies que està prevista l’aturada

L'impacte de la vaga del transport pot ser molt gran per al sector del raïm / À Punt NTC
Francesc Manel Antón
11 de novembre 2021 - 21:50

La vaga del transport, prevista entre el 20 i 22 de desembre, alterarà, poc o molt, la distribució habitual de mercaderies. Però hi ha casos on l'impacte de la protesta pot ser crucial precisament en els dies prenadalencs. És el cas del raïm de taula en saquets del Vinalopó. Un producte de collita tardana que les cooperatives de la zona comencen a preparar a finals de novembre perquè arribe a les taules abans de Cap d'Any.

Als magatzems dels municipis del Vinalopó adscrits a la Denominació d'Origen ara està acabant la manipulació i l'envasament de les varietats mitjanes de la producció d'aquest fruit, però d'ací a uns dies començaran amb la varietat més tardana de totes, l'aledo, que arriba al mercat a partir de desembre. Enguany, però, la vaga del sector del transport pot afectar-ne la distribució perquè, de la major part dels quaranta milions de quilos que es produeixen anualment, més del 50% ix als mercats precisament en els dies previstos per a l'aturada.

Així i tot, en el sector reconeixen la legitimitat de les demandes dels transportistes i confien que finalment s'arribe a un acord.

També et pot interessar

stats