La Unió demana ajudes per a comprar ramat i refer les granges danyades pel temporal

El sindicat defén que les subvencions són necessàries perquè el sector recupere la productivitat.

Estampa que va deixar la neu del temporal Gloria a la Comunitat Valenciana
Estampa que va deixar la neu del temporal Gloria a la Comunitat Valenciana / À Punt Mèdia

La Unió de Llauradors ha reivindicat ajudes per a finançar la compra d’animals i la reparació de granges que han patit danys derivats de la borrasca Gloria, i de la DANA del setembre passat. El sindicat creu que aquestes subvencions permetrien restablir el potencial productiu del sector ramader i recuperar la productivitat que tenia el sector abans d’aquests desastres naturals, que han causat “danys considerables”.

Des d’aquest sindicat han admés "la disponibilitat i la sensibilitat" per a atendre aquesta petició que ha mostrat la Conselleria d'Agricultura. Segons asseguren, l’ens autonòmic s’ha mostrat disposat a fer un esforç, atesa la importància que el sector ramader té en moltes zones d’interior de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, la Unió de Llauradors també ha demanat a la Generalitat que active tots els mitjans per a restablir la normalitat en zones d’interior de la Comunitat Valenciana i que augmente les dotacions de maquinària pesant per a accedir als masos, casetes i granges, atés que en algunes comarques encara queden masos i granges incomunicades, amb el consegüent problema per a alimentar els animals.

La Unió ja va sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura que dins de les ajudes per a la millora de la competitivitat i sostenibilitat de les empreses ramaderes, la Generalitat incloguera la reposició d’animals morts per la DANA de setembre, sobretot en explotacions del Baix Segura i la Costera. Ara, després de la borrasca Gloria, ha presentat la mateixa petició, referida al temporal.

També et pot interessar

stats