Una pizzeria alacantina és reconeguda entre les cinquanta millors d'Europa

En esta classificació, la més influent del món de la pizza, hi ha un total de set establiments espanyols

Imatge d'arxiu d'una pizza napoletana
Imatge d'arxiu d'una pizza napolitana / Shutterstock

La pizzeria Infraganti d'Alacant ha sigut triada entre les millors cinquanta de tot el continent, concretament la número 41 en la llista 50 Top Pizza Europa 2024, una classificació encapçalada per la londinenca Napoli on the Road, de Michele Pascarella. En esta llista, la més influent del món de la pizza, hi ha un total de set establiments espanyols. En la llista han entrat Demaio (Bilbao) en el lloc 17, Gasparic (Girona) en el 38 i Infraganti (Alacant) en el 41.

Per part seua, Sartoria Panatieri (Barcelona), a càrrec de Rafa Panatieri i Jorge Sastre, s'ha alçat este dilluns amb la segona posició (el 2023 van ser els primers) mentre que entre les deu primeres estan Baldoria (Madrid, 5a), La Balmesina (Barcelona, 9a) i Fratelli Figurato (Madrid, 10a). Després del segon lloc de Sartoria Panatieri, el tercer ha sigut per a Via Toledo Enopizzeria de Viena (Àustria), el pizzer de la qual Francesco Calò ha obtingut el premi Pizza de l'Any 2024 amb la seua creació Nero di Marinara.

Durant la cerimònia, a la qual han acudit tots els professionals premiats, s'han lliurat altres reconeixements especials com la nova entrada de l'Any 2024, per a Stile Napoletano, a Chester (Anglaterra), i el de la millor proposta de plat de pasta, a la madrilenya Baldoria.

El país més ben representat en la guia és Espanya, amb 39 pizzeries, seguit de França, amb 21, i Alemanya, amb 17. Esta llista no inclou negocis d'Itàlia, encara que la majoria dels pizzaiolos que regenten les pizzeries són d'este país, on compten amb la seua pròpia llista.

També et pot interessar

stats