Una multinacional tria València per a un projecte de mobilitat elèctrica d'inversió superior a la gigafactoria de Sagunt

La Generalitat manté que tot i que existeixen les negociacions l'acord no està tancat i no s'ha fet públic per una clàusula de confidencialitat

Els terrenys on s'instal·larà la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt, en una imatge d'arxiu

La Generalitat i una multinacional del sector de l'electromobilitat negocien un projecte industrial relacionat amb el sector de l'automoció a l'àrea metropolitana de València amb una previsió d'inversió superior als 4.500 milions que s'estima que arrossegarà la gigafactoria de Sagunt. La notícia l'ha avançada el diari Levante-EMV citant fonts del Consell i l'ha pogut confirmar la redacció d'À Punt. Segons explica, la inversió es tramitarà com a projecte territorial estratègic, de la mateixa manera que ha passat amb el PowerCo, la filial de Volkswagen.

El nom de l'empresa i la ubicació exacta de la firma no es poden revelar, de moment, per l'acord de confidencialitat signat.

El president en funcions, Ximo Puig va avançar la possibilitat d'un gran acord en aquest sentit durant la campanya electoral.

Segons les fonts citades, el hub d'electromobilitat que s'està formant entre la gigafactoria de Sagunt i el procés d'electrificació de la planta de Ford Almussafes van ser determinants per a la multinacional, que situaven la província de València com a única opció per a la nova inversió a Espanya.

També et pot interessar

stats