Una empresa de Cocentaina crea uns llençols antimosquits

Mantenen a ratlla els insectes perquè no piquen i permeten descansar amb les finestres obertes

Happyfriday aplica una tecnologia de nanopartícules per a espantar els mosquits / À Punt NTC

Evitar les picades de mosquit a les nits d'estiu mentre dormim i sense haver d'anar de cacera ja és possible, gràcies a una empresa de Cocentaina que ha tret al mercat uns llençols que espanten aquests insectes i permeten descansar amb les finestres obertes.

N’hi ha per a totes les mides de llits i la clau del funcionament està en unes nanopartícules que l’empresa Happyfriday aplica a aquests llençols en el procés final de producció i que mantenen a ratlla els mosquits, i també les caparres i els polls. 

Vicent Albinyana, soci fundador de la companyia, explica que no els mata, sinó que només els manté a distància durant la nit i, com que no s'acosten, no piquen. Assegura que està comprovat que els insectes es mantenen a uns quaranta o cinquanta centímetres.

Aquestes nanopartícules no són tòxiques ni per als éssers humans ni per a les mascotes, i duren unes cent llavades. Tampoc fan olor ni varien la percepció del llençol que és de cotó al 100%. De fet, no descarten utilitzar aquesta tecnologia en altre tipus de teixit, per a aplicar-la a altres peces, com ara roba de moda, de carrer o pijames, afirma Albinyana. 

També et pot interessar

stats