Un home guanya a la Comunitat Valenciana 5.000 euros més de mitjana a l'any que una dona

Els sindicats demanen reduir la parcialitat, fer complir els plans d'igualtat i fomentar la corresponsabilitat en les cures a menors i dependents

La bretxa salarial entre dones i homes està present en l'entorn laboral / À Punt NTC

Segons un informe publicat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), a la Comunitat Valenciana un home guanya de mitjana 25.915 euros a l'any, 5.000 més que una dona (que es queda en els 20.671 euros). De fet, el sou femení anual del 2021 ni tan sols superava el masculí de l'any 2008, que va ser 1.300 euros major (en concret, 22.039 euros de mitjana). 

Cloti Iborra, secretària de Dones i Igualtat de Comissions Obreres, ha indicat que "la bretxa salarial està composta per múltiples factors, alguns d'ells estructurals, per això persisteix constantment i és tan difícil atacar-la". "El 72% de les persones que han estat més de quatre anys sense treballar han sigut dones, la qual cosa les porta directament a l'exclusió social. És el que s'anomena feminització de la pobresa", ha denunciat Pilar Mora, secretària d'Igualtat de Gènere d'UGT. Una diferència que també afecta les dones una vegada estan jubilades. "Les dones cobren una pensió de 400 euros menys que els homes", ha apuntat també Mora.

Entre les solucions que proposen des dels sindicats, està reduir la parcialitat, fer complir els plans d'igualtat i fomentar la corresponsabilitat en les cures a menors i també a persones dependents. "Necessitem suport familiar, però també que les empreses siguen corresponsables i donen major flexibilitat", ha incidit Iborra. Tot per a estretir una bretxa que s'ha ampliat un 1% respecte a l'any anterior.

També et pot interessar

stats