Un conveni entre la Generalitat i CaixaBank busca incentivar l'autoocupació i l'emprenedoria a la Comunitat Valenciana

El pacte vol afavorir la igualtat d'oportunitats de persones amb discapacitat i amb atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat

El cap del Consell, Carlos Mazón, i el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri
El cap del Consell, Carlos Mazón, i el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri / GVA

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el president de la Generalitat, Carlos Mazón, han signat este dimecres a la vesprada un conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. L’acord s'ha materialitzat a través de MicroBank —el banc social de CaixaBank— i Labora —el Servei Valencià d'Ocupació i Formació—, i estableix una línia de finançament de deu milions d'euros amb l’objectiu de potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, “per a afavorir la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat”. 

Sobre la base d'este conveni, el govern valencià i l’entitat finançaran la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell, Carlos Mazón, ha manifestat que l'acord contribueix a “l’impuls” que volen donar al Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, per a ampliar la seua cartera de serveis i oferir nous recursos que augmenten les possibilitats de trobar un treball, “que és al final el principal factor d'inclusió social". Per a Mazón, “l'emprenedoria o l'autoocupació és una via més per a millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades de la Comunitat Valenciana”. 

Per la seua banda, el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat el paper de MicroBank “com a referent europeu en microcrèdits i finances amb impacte social, que es plasma en el suport a milers d'emprenedors que han sigut capaces de crear o consolidar un negoci i crear llocs de treball”. El conveni amb la Generalitat, ha afegit Goirigolzarri, representa “un pas més en la vocació de servei en favor del progrés personal dels emprenedors i de la societat en conjunt”.

Qui podrà accedir a estos serveis i on?

Labora impulsarà l'emprenedoria com una via més de millorar l'ocupabilitat dels valencians i valencianes desocupades. Així, cada oficina tindrà un tècnic encarregat de poder assessorar en autoocupació les persones demandants. Podran accedir a estos serveis els professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 30.000 euros. Els projectes han de tindre un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat que comptaran amb l'ajuda i supervisió de Labora.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment la viabilitat del projecte, i hi poden accedir persones sense cap garantia ni aval.

També et pot interessar

stats