La Comunitat Valenciana va ser la segona autonomia amb més cooperatives noves el 2023

Alacant encapçala la creació d'aquestes organitzacions empresarials, amb 85 de noves

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia que més cooperatives va crear el 2023 / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia on més cooperatives s'han creat el 2023 de tot Espanya, segons ha informat Ramón Rodríguez, president de Fevecta, l'organització representativa del cooperativisme de treball associat a la Comunitat Valenciana. Concretament 156, que han generat 342 llocs de treball nous. Per províncies, és Alacant la que encapçala el rànquing amb 85, seguida de València amb 52, i Castelló amb 13 noves.

Sectorialment, les que més creixen són les del sector serveis i les activitats comercials. La Vache Estudi és una d'elles. És un estudi de disseny ubicat a Petrer (Vinalopó Mitjà), dirigit per les seues sòcies, Yolanda Cabrero i Maider López. Amb l'objectiu de millorar les condicions laborals, van fer el canvi i es van constituir com a cooperativa. A més, en una cooperativa "tots els socis estem al mateix nivell", ha recordat Cabrero.

Entre els nous emprenedors predominen, amb un 36,1% els que treballaven per compte d'altri. El 32,6% estaven a l'atur i buscaven tindre una nova oportunitat laboral, mentre que el 29,3% eren, fins ara, autònoms. "Les ajudes són boníssimes a l'hora de començar", ha assegurat López, que ha convidat a fer-ho "si es vol emprendre, és fonamental".

També et pot interessar

stats