La UGT trasllada a la plantilla de Ford el compromís amb el futur de la planta d’Almussafes

El líder sindical diu que treballaran de manera coordinada amb la companyia, que preveu un pla de reestructuració a Europa.

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha visita la factoria Ford d’Almussafes
El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha visita la factoria Ford d’Almussafes

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha traslladat als treballadors de Ford el ple compromís del sindicat en relació amb el futur de la factoria d’Almussafes, a la Ribera Baixa. El líder sindical ha assegurat que treballaran de manera coordinada amb la direcció de l’empresa, en un moment complicat per al sector automobilístic i complex per a la companyia pels processos de reestructuració a Europa i pel Brexit

Álvarez ha visitat la factoria Ford, que la pròxima setmana celebra eleccions sindicals. La plantilla espera la decisió de les retallades que té previst anunciar la direcció europea d’aquesta multinacional de l’automòbil. 

Davant d’aquesta situació, Álvarez ha recordat que la UGT ja ha demostrat aquests anys que és un sindicat que garanteix “una força tranquil·la, amb capacitat de negociació i de sumar amb els directius”, per a assegurar la viabilitat de Ford a València. Una planta, ha dit, que és “la més eficient i productiva” de l’empresa a Europa. 

D’altra banda, el secretari general de la UGT ha demanat al govern espanyol que els canvis en el sector es “facen amb cap” i que la transició “siga justa”, ja que està en joc el futur del sector de l’automoció.

La direcció europea de Ford té previst acudir a la planta d’Almussafes dijous que ve. A final de l’any passat, Ford va anunciar un pla de reestructuració en totes les plantes europees de la companyia i va avançar que hi haurà retallades i despatxaments a tot Europa. No obstant això, els sindicats de la planta valenciana confien que la direcció de la multinacional tinga en compte la competitivitat de la factoria. En això també confia la Generalitat, que ha subvencionat amb més de 53 milions d’euros la fàbrica.

Demana a Sánchez que no convoque eleccions

D’altra banda, Álvarez ha lamentat que no s’hagen aprovat els pressupostos no s'hagen aprovat els pressupostos. Ha dit que suposaven una millora social important per a la ciutadania per a començar a repartir riquesa. Així, ha demanat al president del govern central, Pedro Sánchez, que no convoque eleccions i que el seu executiu continue fent reformes mitjançant decrets llei.

També et pot interessar