La UGT creu que la jornada laboral s’ha d’acordar amb la patronal espanyola

Insta la CEOE a seure a negociar i defensa que la majoria dels empresaris estan a favor

Pepe Álvarez proposa retirar les prestacions a les persones desocupades que rebutgen un lloc de treball
Pepe Álvarez en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha instat hui la patronal espanyola (CEOE) a asseure’s a negociar la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores. Considera que és una qüestió que s’hauria de negociar amb la patronal, i després traslladar l'acord al Ministeri de Treball, i ha afirmat que la major part de l'empresariat vol un acord sobre este cas.

Álvarez, que s'ha reunit este dilluns a València amb la direcció de PowerCo, del grup Volkswagen, per a conéixer l'estat del projecte per a la gigafactoria de bateries per a vehicles elèctrics de Sagunt (Camp de Morvedre), ha assenyalat que s'estan “deixant les celles” en la negociació de la reducció de la jornada, que té “moltes dificultats” perquè la CEOE mira “de reüll a veure si hi ha sort i la legislatura conclou abans”.

Davant de la reunió convocada per este dilluns a la vesprada entre el Ministeri de Treball i la patronal i els sindicats per a avançar en la reducció de la jornada laboral setmanal quan es compleix el termini de set dies que va donar el Govern a la CEOE i a la Cepyme perquè porten la seua proposta a la taula de diàleg, Álvarez ha manifestat que es manté ferm en la necessitat d'acord, però hi ha sectors que no hi estan.

Ha citat l'hostaleria, el comerç, la logística i l'agricultura per a declarar que es pot fer i seria bo que fora amb el concurs dels empresaris, i a més hi ha “moltes” associacions empresarials que volen que es produïsca la negociació amb la CEOE. Per tal motiu, esta negociació “hauria d'estar a l'altura i dir” en quines condicions de flexibilitat negociaria.

“Un dia sentim Garamendi dir que sí que vol això, i un altre dia que no vol que es reduïsca”, ha assenyalat Álvarez, per a afegir que hauria de garantir-se a les Corts que hi haja una majoria suficient perquè la reducció de jornada tire avant.

Segons les seues paraules, la “CEOE ha de jugar menys a política i la política ha de jugar menys a CEOE”, i ha demanat als partits que diguen de manera clara si volen que es reduïsca la jornada.

Pagament de les hores extra

També s'ha pronunciat sobre les hores extra, per a dir que el 20 de juliol donaran a conéixer la resolució del Comité de Drets Socials de la Unió Europea sobre la denúncia que va presentar el sindicat per considerar que Espanya no respecta la Carta Social Europea quan l'import de pagament de les hores, el pagament en B o el no pagament i les hores declarades, que no arriben a la meitat de les realitzades.

També et pot interessar

stats