Twitter retira marca de verificació blava en els comptes que no paguen subscripció

Els usuaris de Twitter Blue poden editar els seus tuits, publicar contingut de fins a 10.000 caràcters i aconseguir que l'algoritme de la plataforma impulse els continguts

Elon Musk en una imatge d'arxiu
Elon Musk en una imatge d'arxiu / À Punt

Twitter ha retirat aquest dijous les marques de verificació blava als comptes que no estan abonats a Twitter Blue, una subscripció que costa huit dòlars al mes (7,29 euros). Trenca així de manera definitiva la política empresarial anterior a Elon Musk, quan Twitter donava aquesta verificació de manera gratuïta a persones públiques. "Eliminarem les marques de verificació heretades", havia anunciat ahir en un tuit el compte Twitter Verified.

Els usuaris de Twitter Blue poden editar els seus tuits, publicar contingut de fins a 10.000 caràcters i aconseguir que l'algoritme de la plataforma impulse els seus tuits. No obstant això, només el 0,2% dels usuaris de la xarxa paguen per Twitter Blue: al març, Twitter Blue va tenir al voltant de 116.000 subscripcions confirmades en la web, un 138% més que el mes anterior, segons Similarweb.

Aquesta quantitat d'abonaments no produeix ingressos suficients per a compensar els diners que l'empresa va perdre quan diverses companyies van deixar d'inserir publicitat en Twitter amb l'arribada del director executiu de Tesla i XSpace.

Les constants polèmiques i canvis bruscos de Musk durant el seu primer any en xarxa han fet que els anunciants hagen fugit en massa de la xarxa social fundada en 2006, la qual cosa va provocar que els ingressos per publicitat caigueren recentment fins a un 75%, segons The Washington Post.

Molts usuaris i mitjans de comunicació han dit que no planegen pagar la tarifa de huit dòlars per mes per empleat i 1.000 dòlars per mes per a les marques de verificació de les seues organitzacions —aquesta última de color groc. Com és el cas de The New York Times o de l'actriu Trobe Berry, que va anunciar ahir que s'unirà als "no verificats".

La data que s'ha triat per a aquest canvi va fer pensar en un principi que potser era una broma, ja que el 20 d'abril —escrit 4/20, en anglés— és per a molts "el dia de la marihuana", i aquesta broma ja l'ha usada Musk en altres ocasions. El 2018 Musk va tuitar: "Estic considerant traure a Tesla de la borsa a 420 dòlars. Finançament assegurat" i després va dir que era una broma.

També et pot interessar

stats