El turista espanyol tria la Comunitat Valenciana: més de cinc milions de viatgers en el segon trimestre

La Comunitat Valenciana ha sigut la tercera més visitada pel turisme nacional, el 10,3% del total, només per darrere d'Andalusia i Catalunya

Turistes nacionals a Benicàssim
Turistes nacionals a Benicàssim / Facebook: @turismobenicassim

La Comunitat Valenciana va ser la tercera més visitada pels residents espanyols en el segon trimestre de l'any, en registrar 5.005.453 turistes nacionals, el 10,3% del total, només per darrere d'Andalusia (17,2% del total) i Catalunya (13,2%).

Així ho reflecteixen les últimes dades de l'Enquesta de Turisme de Residents (Familitur) feta pública aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Si es relacionen els viatges interns dels residents amb la població de destinació, la Comunitat Valenciana ha rebut 105,1 viatgers nacionals per cada mil habitants. La duració mitjana de les pernoctacions va ser de 3,3 dies.

Els turistes nacionals van gastar 212,9 euros per persona a la Comunitat Valenciana, 65 euros de mitjana per dia, la huitena despesa més elevada entre tots les destinacions nacionals.

En el costat contrari, 4.789.243 valencians se'n van anar de viatge en el segon trimestre, la qual cosa representa el 9,9% del total de viatgers. Així, és la quarta comunitat que més viatgers emet.

Un total de 92 persones per cada mil habitants de la Comunitat Valenciana se'n van anar de viatge. Els valencians van realitzar 13.759.304 pernoctacions, amb una duració mitjana de 2,9 dies.

Els turistes valencians van gastar una mitjana de 81 euros al dia en les seues destinacions, i són els novens turistes que menys diners es van deixar diàriament durant les vacances.

També et pot interessar

stats