El turisme internacional representa fins al 50% dels visitants a Pasqua i situa l'ocupació en el 87%

Els britànics se situen ja al capdavant a València i la Costa Blanca, mentre que a Castelló el seu component internacional està format fonamentalment per francesos

Els turistes miren de reüll els preus aquestes vacances
Un carrer a la Comunitat Valenciana

El mercat internacional ha marcat la diferència en aquest primer gran període vacacional de l'any. Els turistes internacionals han suposat el 50% dels visitants a València i el 45-40% a Benidorm i la Costa Blanca, segons dades facilitades aquest dimarts per la patronal hotelera Hosbec. Els britànics se situen ja al capdavant en aquestes destinacions, mentre que a Castelló el seu component internacional està format fonamentalment per francesos, per raons de proximitat i accessibilitat.

En conjunt, l'ocupació hotelera per Pasqua s'ha situat entre el 73% i el 87% en les diferents zones turístiques, amb quasi tota l'oferta disponible oberta. Segons Hosbec, les destinacions han tingut ocupacions mitjanes superiors al 70% amb puntes durant el cap de setmana que, en els casos de Benidorm i València, se situen en el 85% i 87% respectivament.

"La normalitat instaurada en l'ús i gaudi dels establiments hotelers després de l'alçament de l'obligació de l'ús de màscares, fa més amable i atractiva l'experiència turística, per la qual cosa el mercat s'està recuperant des de tots els segments: s'espera que el mercat sènior repunte també amb força en les pròximes setmanes", ha assenyalat el president d'Hosbec, Toni Mayor, qui ha celebrat que el turisme "està entrant ja en la seua velocitat de creuer habitual".

A Benidorm es registraren entre el 18 i el 24 d'abril una ocupació màxima del 75,8%, dada que al conjunt de la Costa Blanca es va situar en el 68,4%. Els hotels de València, mentrestant, van aconseguir una ocupació del 76,9% i els de la província de Castelló van registrar un 62,9%.

Les dades de la patronal hotelera van en línia amb el que ja havien avançat sobre el pont de Setmana Santa, els dies més forts de la campanya. Durant aquests dies, Hosbec va assegurar que els establiments han registrat una mitjana d'ocupació del 85% durant els cinc dies festius, xifra que ha tingut puntes del 90-94% durant el cap de setmana. En aquest cas, això sí, el principal client va ser el domèstic, amb un pes per zones que oscil·la entre un 58% i un 93,1%.

També et pot interessar

stats