Les destinacions turístiques valencianes sumen durant el pont de Setmana Santa ocupacions de fins al 94%
El client espanyol és el majoritari en aquest període i representa entre el 58% i el 93% de tots els visitants
El sector turístic valencià ha aconseguit bones dades d'ocupació en aquest pont de Setmana Santa. La patronal hotelera Hosbec ha assegurat aquest dimarts en un balanç que els establiments han registrat una mitjana d'ocupació del 85% durant els cinc dies festius, xifra que ha tingut puntes del 90-94% durant el cap de setmana. El principal client és el domèstic, amb un pes per zones que oscil·la entre un 58% i un 93,1%.
La patronal ha detallat que a Benidorm (Marina Baixa) s'han registrat ocupacions del 83,1% del 14 al 18 d'abril, xifra que ha pujat fins al 88% durant el cap de setmana. Al conjunt dels destins de la Costa Blanca, el cap de setmana va arribar al 90,8% d'ocupació. El 60,1% dels visitants procedeixen d'altres punts de la Comunitat Valenciana i de la resta d'Espanya. Mentrestant, Hosbec també ha destacat que el turisme britànic manté la tendència a la recuperació.
Pel que fa a València, durant el pont es va registrar una ocupació del 86,8%, dada que creix fins al 94,3% si es té en consideració sols el cap de setmana. A la ciutat de València, un 58% dels visitants procedeix d'Espanya i el turista neerlandés és el primer client internacional en aquest punt (5,5% del total).
La província de Castelló, per la seua banda, és la que ha aconseguit dades més elevades d'ocupació. Durant el pont de Setmana Santa un 84,7% dels establiments han estat ocupats, xifra que creix fins a situar-se en el 94,8% durant el cap de setmana. A aquesta destinació, el 93,1% dels clients són mercat domèstic i dins el mercat internacional, el francés continua sent el de major pes.
Hosbec sí que ha matisat l'èxit d'aquesta primera campanya turística del 2022 i ha recordat que encara que les dades d'ocupació "han sigut molt bones per al sector", les de rendibilitat encara són una assignatura pendent. La patronal detalla que encara no s'està traslladant al consumidor final els increments de costos, entre altres factors perquè les reserves s'han fet amb preus fixats fa mesos. A més, també assegura que el sector "està començant a fer front i reduir l'intens endeutament al qual ha hagut d'acudir per a suportar dos anys de quasi inactivitat".