Els treballadors de la recollida de fem de la Ribera Alta desconvoquen la vaga que començaren fa deu dies

Els representants sindicals han acordat un repunt del 17% en els salaris i tornaran a treballar des d'aquest dissabte

Fem acumulat aquestos dies a la Ribera Alta
Fem acumulat aquests dies a la Ribera Alta / À Punt NTC

Un acord aquest divendres a última hora de la vesprada ha acabat amb la vaga de la recollida de fem de la Ribera Alta, en marxa des del 7 de febrer, segons han confirmat a À Punt fonts sindicals i també municipals. Els sindicats han aconseguit pactar un increment salarial del 17%, segons les fonts mencionades. La recollida afecta 23 municipis i es començarà a normalitzar des d'aquest mateix dissabte.

Els pobles més afectats per aquesta protesta han sigut els nou que tenen implantat el servei d'arreplega porta a porta, encara que els efectes de la vaga es percebran a Llombai, Alfarb, Sumacàrcer, Antella, Càrcer, Alcàntera de Xúquer, Manuel, Sant Joanet, la Barraca d'Aigües Vives, Catadau, Gavarda, Benimuslem, Castelló, Cotes, l'Énova, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sellent, Senyera, Tous, Torís i Alginet, que són els que ofereixen aquest servei públic a través de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Els treballadors reivindicaven un increment salarial perquè, segons asseguren, estan cobrant "el mínim". "Els peons, 900 euros i els xòfers, 1.030 o 1.050 euros", explicaven a l'inici de la vaga indefinida, en referència a les nòmines.

També et pot interessar

stats