Els treballadors de les ITV ajornen fins al 22 d'octubre la vaga indefinida convocada a partir d'aquest dilluns

Denuncien "l'incompliment" de l'acord d'equiparació salarial de la plantilla de les ITV aconseguit després de la reversió pública del servei

Vehicles esperant per a passar la ITV
Vehicles en espera per a passar la ITV / AECOVA
30 de setembre 2023 - 14:15

Els sindicats de les estacions d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) de la Comunitat Valenciana han decidit ajornar la vaga indefinida que havien convocat a partir d'aquest dilluns 2 d'octubre per a denunciar “l'incompliment” de l'acord d'equiparació salarial de la plantilla aconseguit després de la reversió pública del servei i la “paralització” de la taula de negociació del conveni col·lectiu.

En un comunicat conjunt, els sindicats CCOO PV, UGT-PV, Intersindical Valenciana i CSIF han informat que, “a petició de l'empresa”, han aconseguit un acord d'ajornament de vaga fins al dia 22 d'octubre. D'aquesta manera, els treballadors suspenen la convocatòria d'aturs a partir de dilluns i accedeixen a donar un termini perquè la nova direcció puga conéixer "tota la realitat de la negociació en Sitval".

Així mateix, els representants dels treballadors han acordat iniciar un calendari de reunions dimecres que ve 4 d'octubre de cara a estudiar l'acord d'equiparació amb la finalitat de “posar-lo en marxa”.

En qualsevol cas, subratllen que el comité de vaga es reunirà abans del dia 22 d'octubre i "en vista de les negociacions, prendrà decisions sobre la vaga".

Els sindicats van anunciar dimarts la convocatòria d'una vaga indefinida a partir del 2 d'octubre per a denunciar “l'incompliment” de l'acord d'equiparació salarial de la plantilla aconseguit després de la reversió pública del servei i la “paralització” de la taula de negociació del conveni col·lectiu.

Aquest mateix dia s'havia celebrat una reunió del consell d'administració de la Societat Valenciana de les ITV SA (Sitval) en la qual es va nomenar el nou director general de l'entitat, Javier López Mora. L'actual director, Josep Antoni Albert Quilis, es manté en el càrrec de manera transitòria.

L'endemà es va celebrar una sessió en el tribunal d'arbitratge laboral (TAL) que va acabar sense acord, per la qual cosa els sindicats van decidir mantindre la convocatòria de vaga.

D'una banda, els sindicats exigeixen que s'aplique l'acord subscrit pels treballadors de Sitval el dia 17 de maig del 2023 davant el tribunal d'arbitratge laboral, que recollia una equiparació per a corregir disparitats salarials, que en alguns casos superava el 40% per als mateixos llocs de treball, principalment a la província d'Alacant, i que afectava més del 40% de la plantilla.

No obstant això, l'administració sosté que, en paraules de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, existeixen “dubtes més que raonables que l'acord signat s'haja pres de manera legal”, perquè no consta que es demanaren els informes preceptius d'Hisenda, de Pressupostos, de Sector Públic o d'Advocacia. De fet, Montes va afirmar que l'actual direcció i el nou Consell no han tingut accés “ni tan sols a aquest acord laboral” que els sindicats denuncien que no s'està aplicant.

Per això, va apel·lar a la "responsabilitat" dels sindicats i va sol·licitar el termini d'un mes per a revisar la documentació. Segons la consellera, “els mateixos sindicats en la reunió del Consell d'Administració de dimarts ho van aprovar per unanimitat i van estar d'acord amb la resta de consellers a donar al consell d'administració el termini d'un mes” per a això.

També et pot interessar

stats