El govern espanyol busca un acord amb els transportistes amb ajudes directes al gasoil

Ha transcendit la proposta d’una rebaixa del preu del gasoil, que pose fi a un conflicte que cada vegada afecta més sectors productius 

Una imatge de la vaga del transport a València
Una imatge de la vaga del transport a València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de març 2022 - 21:13 Actualitzat: 24 de març 2022 - 23:53

La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, la ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, estan reunides des de les 11:30 d’aquest dijous amb el Comité Nacional del Transport per Carretera. Negocien una rebaixa del preu del gasoil que acabe amb un conflicte que cada vegada afecta més sectors productius.

De moment el que ha transcendit és una proposta concreta d’ajuda de 30 cèntims per litre. En la reunió no està la plataforma promotora de les mobilitzacions, que ja ha advertit que, siga quin siga l'acord, no l'acceptaran perquè no se senten representats.

Les negociacions només s'han interromput per a dinar, que és quan ha transcendit la proposta del govern.

La vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, ha expressat la seua confiança que la reunió se salde amb acord al llarg d'aquesta nit. En una entrevista aquest dijous aTelevisió Espanyola, Calviño ha defensat que l'executiu està dialogant amb els "interlocutors adequats" malgrat que a la reunió no assisteix la plataforma que va convocar les aturades, la qual ja ha avançat que mantindrà la mobilització passe el que passe.

"Estem parlant amb un nodrit grup -d'associacions de transportistes- amb el qual tenim diàleg i confie que això ens porte a una solució positiva al llarg de la nit", ha destacat.

La també ministra d'Economia ha apuntat que les negociacions "van avançant", i ha insistit que totes les parts reunides en la taula són conscients "que és urgent acabar amb aquesta aturada" degut als problemes que ja està generant en les cadenes de subministrament.

Calviño ha subratllat que "la immensa majoria dels treballadors, autònoms i empreses volen treballar i ja estan treballant", enfront d'una "minoria" que no es troba en la taula perquè no figura entre els "representants legítims" del sector. En aquest sentit, ha recordat que el Comité Nacional del Transport per Carretera va celebrar eleccions recentment i entre els seus membres no es troba la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport, convocant de les aturades des de fa onze dies.

En la reunió entre l'Executiu i les associacions de transportistes es parla entre altres mesures d'una rebaixa del preu del combustible professional que paga aquest col·lectiu, en línia amb les decisions adoptades en altres països europeus davant la forta pujada dels carburants

També et pot interessar

stats