Els transportistes autònoms mantenen la vaga a partir de dilluns després de reunir-se amb el govern

La nova protesta indefinida ha revifat el temor a problemes de subministrament com els patits el març passat

Un camió, durant una protesta, en arxiu
Un camió, durant una protesta, en arxiu / Juan Manuel Serrano Arce (Europa Press)

La Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport manté la convocatòria de vaga indefinida a partir del dilluns, després de no haver arribat a un acord amb els representants del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) amb els quals s'han reunit aquest dijous de matí.

Les patronals valencianes no s'han sumat a la protesta. La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) va decidir dimecres no secundar l'aturada del sector convocada amb caràcter indefinit a partir de dilluns que ve. Aquesta patronal representa més de 1.500 empreses i 20.000 professionals del transport a la Comunitat Valenciana i agrupa empreses i associacions de subsectors com el de transport de mercaderies, mudances i logística. Una decisió que ja havien pres, prèviament, les associacions de transport de mercaderies d'Alacant i de Castelló.

El govern aprovarà d'ací a unes setmanes un nou pla d'inspecció

Respecte a la llei aprovada a l'agost, el govern defensa que garanteix que els transportistes no treballen per davall del preu de cost. En aquest sentit, la inspecció ja està actuant per a garantir-ne el compliment i, a més, s'aprovarà en pròximes setmanes un pla d'inspecció per a reforçar les actuacions, ja que inclourà, per primera vegada, una línia d'actuació específica per al control de preus, morositat i càrrega i descàrrega, d'acord amb la normativa aprovada.

El Ministeri ha demanat de nou a la plataforma que recapacite i desconvoque un atur que creuen que "no beneficia ningú", ni dins ni fora del sector, i que ha sigut rebutjat de manera unànime per la immensa majoria del sector del transport i la logística, per la distribució, per la indústria de la cadena agroalimentària, així com pels representants majoritaris de patronal, sindicats i associacions d'autònoms.

També et pot interessar

stats