El transport i l’emmagatzematge són els sectors amb més dificultats per trobar treballadors

El 21% de les ofertes d’ocupació no es cobreixen segons l’Informe del Mercat de Treball del Grup Adecco

Els camions aparquen a les estacions de servei del tram valencià de l'A7
Camions en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El transport i l’emmagatzematge acumulen un 21% de vacants d’ocupació de difícil cobertura a la Comunitat Valenciana. Són els sectors que més dificultats tenen a l’hora de trobar treballadors. Així ho indica un informe de Necessitats del Mercat de Treball del Grup Adecco. El document s'ha tret després d'enquestar a vora 43.000 empreses espanyoles i ha apuntat que hi ha un important percentatge d’ofertes que es queden sense cobrir al mercat laboral. L'estudi constata que hi ha sectors que es veuen més afectats per aquesta problemàtica, com són el transport i l’emmagatzematge, on es registra que hi ha un 17% de llocs de treball sense cobrir a Espanya.

A la Comunitat Valenciana el perfil dels mecànics i ajustadors de maquinària encapçalen com el perfil amb més dificultat de cobertura, seguit pels treballadors especialitzats en electricitat i electrotecnologia.

Adecco ha explicat que l'espanyol és un "cas atípic" perquè "és normal que països amb un baix nivell de desocupació tinguen nivells més elevats de vacants", però a l’estat espanyol es dona un cas "quasi únic en el nostre entorn" en ser compatibles alts nivells d'atur amb considerables tensions en la cobertura de vacants, que en els últims trimestres s'incrementen en molts sectors d'activitat.

També et pot interessar

stats