Transició Ecològica emet un informe "favorable amb condicions" a l'ampliació del port

La Comissió Ciutat-Port denuncia falta de transparència a l'hora de compartir el contingut de l'informe, mentre que el port confia que siga l'últim tràmit per a dur avant l'actuació

Vista aèria del port de València
Vista aèria del port de València / Europa Press

La Direcció General de Costes, dependent del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, ha emés un informe de compatibilitat amb l’estratègia marina relativa al projecte de construcció del moll de contenidors de l’ampliació nord del port de València, que presenta una conclusió "favorable amb condicions" a la infraestructura. 

Fonts de l’Autoritat Portuària de València (APV) han confirmat la recepció de l’informe, l’últim que quedava pendent per a desbloquejar l’ampliació del port, i han explicat que l'equip tècnic està analitzant el document. 

Segons ha detallat l’APV, l’informe conclou que, a la vista de la documentació i informació disponible, s’observa que els efectes de l’actuació sobre els objectius ambientals de l’estratègia marina llevantina-balear, "en principi no posaran en risc la consecució del bon estat ambiental". Per això, "d’acord amb l’article 7.2 del Reial decret 79/2019", la Direcció de Costes "emet un informe de compatibilitat favorable amb condicions".

La Comissió Ciutat-Port ha criticat la falta de transparència de l'Autoritat Portuària perquè no han comunicat quines són les condicions que figuren en l'informe de Costes, i sense saber-les no poden valorar si hi presenten al·legacions o no.

Per la seua banda, fonts del port indiquen que el document estarà disponible en el web de Valènciaport quan haja passat la tramitació pel consell d'administració, com tota la resta de documents relatius a l'ampliació del port.

També et pot interessar

stats