Tesla deixa d'acceptar bitcoins i n'afona la cotització

Elon Musk, propietari de la companyia de cotxes elèctrics, anuncià que pren la decisió pel cost per al medi ambient que tenen les criptomonedes

Simulació amb els logotips de Bitcoin i Tesla
Simulació amb els logotips de Bitcoin i Tesla
13 de maig 2021 - 10:49

La cotització del bitcoin, la criptomoneda de referència, es desplomà aquest dimecres al voltant d'un 15% des dels màxims intradia, després que Elon Musk, propietari de la companyia de cotxes elèctrics, anunciara que Tesla deixa d'acceptar bitcoins com a mitjà de pagament.

"Tesla ha suspés les compres de vehicles amb bitcoin. Ens preocupa el creixent ús de combustibles fòssils per al procés de minat (procés informàtic) de les criptomonedes i transaccions de bitcoins, especialment el carbó, que té les pitjors emissions de qualsevol combustible", anuncià el magnat en el seu compte de Twitter.

No obstant això, Musk va assegurar en el seu missatge que "Tesla no vendrà cap bitcoin", subratllant que la companyia té intenció de continuar usant la criptomoneda en les seues transaccions quan l'activitat de minat dels bitcoins haja completat la transició cap a un model energèticament més sostenible.

Així mateix, l'empresari va anunciar que la companyia està parant atenció a unes altres criptomonedes que actualment consumeixen molta menys energia que el bitcoin.

"Les criptomonedes són una bona idea en molts nivells i creiem que tenen un futur prometedor, però no pot ser a un major cost per al medi ambient", va afegir.

L'anunci de Musk es produeix a penes tres mesos després que la companyia desvelara que havia invertit 1.500 milions de dòlars (1.747 milions d'euros) en bitcoin per a gaudir de "més flexibilitat" i "diversificar i maximitzar" el retorn de l'efectiu que no siga necessari per a mantindre una liquiditat operativa adequada.

La reacció del bitcoin al comentari de l'empresari va ser immediata, tancava la sessió de dimecres en 49.150,4 dòlars, al voltant d'un 15% per per sota del màxim de 57.939 dòlars que havia arribat a aconseguir durant la jornada.

D'aquesta manera, en les primeres hores de negociació aquest dijous, la criptomoneda aconseguia recuperar la cota dels 50.000 dòlars, després d'haver començat la sessió en 46.980.

També et pot interessar

stats