El taxi convoca noves protestes al febrer pel desacord amb el Consell sobre la pujada de tarifes

L'Associació Gremial del Taxi i la Federació Sindical del Taxi acusen Política Territorial d'incomplir la promesa d'apujar les tarifes del taxi de València un 7,17% el gener

Imatge d'una protesta del sector del taxi a València
Imatge d'una protesta del sector del taxi a València / Europa Press

L'Associació Gremial del Taxi i la Federació Sindical del Taxi han acordat aquest dimarts convocar noves aturades i protestes durant el mes de febrer davant del que han considerat "promeses incomplides" de la Conselleria de Política Territorial d'apujar les tarifes.

En un comunicat, les dues associacions han denunciat que la Conselleria "ha incomplit" la promesa d'apujar les tarifes del taxi de València un 7,17% el gener del 2023, mentre que Política Territorial ha destacat que "els canvis de tarifes es regeixen per la llei de desindexació i sobre la base de variables objectives". "El taxi du nou anys de pèrdua continuada de poder adquisitiu", han denunciat les organitzacions del sector, que han assenyalat que la pujada de tarifes s'ha limitat al 3% en nou anys, mentre que l'IPC del transport de l'últim any està per damunt del 10%.

Així mateix, han indicat que l'IPC general ha pujat més del 12% en els últims dos anys, així com que el combustible ha pujat "més del 50%". "Les associacions majoritàries van decidir desconvocar les protestes i aturades previstes per Nadal, malgrat la pressió de molts companys que no volien desconvocar les aturades, confiant en la paraula de la consellera", han reconegut, i han lamentat que "ara aproven un esborrany de resolució amb una pujada mitjana del 4,5%", han defensat.

Les dues organitzacions consideren que la proposta "és una autèntica vergonya", i per això han decidit convocar el pròxim dijous, 2 de febrer, una concentració enfront de la seu de la Conselleria, en protesta pel canvi.

Més protestes per al febrer

Així mateix, han convocat per a l'11 i el 12 de febrer una aturada total del servei de taxi a la ciutat, des de les 6 hores de dissabte, fins a les 6 hores de dilluns, a més d'altres aturades del servei de taxi durant la celebració de la fira del sector ceràmic Cevisama.

Les associacions convocants s'han compromés a no desconvocar cap de les aturades previstes "fins a no tindre per escrit la promesa adquirida per la consellera Rebeca Torró al desembre d'una pujada de tarifes del 7,17%". "Les nostres famílies no s'ho mereixen, la consellera ha d'entendre que el taxista ha de continuar prestant un servei professional a l'usuari, però amb un treball digne, ben remunerat i sense competència deslleial", han conclòs.

Política Territorial es manté disposada a dialogar

Per la seua banda, la Conselleria de Política Territorial ha assegurat que han tingut reunions i s'han mostrat disposats a seguir dialogant. "Tenint en compte l'actual context econòmic, en la Generalitat garantim que la pujada de tarifes s'aplicarà de conformitat amb la normativa de manera que els ingressos compensen la pujada de costos que ha d'afrontar el sector, però hi insistim: ha d'aplicar-se la pujada marcada d'acord amb als resultats de la llei", han destacat fonts de la Conselleria.

També et pot interessar

stats