El taxi desconvoca la vaga de Nadal, en arribar a un acord amb el Consell per a apujar tarifes

L’executiu també s’ha compromés a actualitzar les tarifes anualment si hi ha increment de costos, i a potenciar la lluita contra l’intrusisme

Imatge d'una protesta del sector del taxi a València
Imatge d'una protesta del sector del taxi a València / Europa Press

La Confederació de Taxistes Autònoms ha desconvocat les aturades previstes en ple Nadal després d'aconseguir un acord amb la Conselleria de Mobilitat, que, entre altres qüestions, inclou pujades tarifàries de 7,17% a València, el 7,16% a Castelló i el 8% a Alacant per a l'any vinent, segons han informat en un comunicat.

El sector del taxi havia organitzat vagues per als dies 17, 24 i 31 de desembre —coincidint amb la nit de Nadal i la de Cap d'Any— i havia anunciat una protesta per a aquest dijous enfront de les Corts, coincidint amb l'última sessió plenària de l'any en què es debaten modificacions de la llei del taxi.

No obstant això, aquest dimecres ha tingut lloc una reunió en la qual la consellera Rebeca Torró ha traslladat als representants del sector una sèrie de decisions del departament, que han portat els sindicats a suspendre les aturades.

Segons ha indicat en elcomunicat la Confederació de Taxistes Autònoms, la Conselleria s'ha compromés a una pujada de tarifes en les àrees de prestació, publicada entre gener i febrer del 2023, d'acord amb els informes presentats per la representació del col·lectiu en les últimes reunions: un increment d'un 7,17% a València, el 7,16% a Castelló i el 8% a Alacant per a l'any vinent.

A més, l'administració ha indicat que prepararà els informes de la resta d'àrees i de les tarifes interurbanes per a apujar tarifes mitjançant resolució el 2023, segons la Confederació, que també ha apuntat que la Conselleria iniciarà ordes de tarifes "on siga necessari una modificació" per a millorar aspectes que no es poden canviar en una resolució.

Actualització anual i lluita contra l’intrusisme

La Confederació ha explicat que el Consell també es compromet a actualitzar tarifes al gener "tots els anys si hi ha increment de costos". Igualment, aclarirà el sistema actual de tramitació de tarifes per a municipis no integrats en àrees de prestació.

Quant a l'intrusisme, prompte es convocarà a Alacant una reunió de la mesa contra l'intrusisme i es facilitaran als representants del taxi les llistes de VTC amb data de concessió de les autoritzacions, segons l'organització.

Així mateix, la Conselleria contrastarà les propostes de les veus expertes dels cossos de policies locals amb l'Advocacia de la Generalitat referents a modificacions del règim sancionador per a intentar acabar amb els incompliments de les VTC.

Després d'aquesta trobada i de la presentació d'aquestes mesures, s'ha reunit el Comité Executiu de la Confederació, que ha decidit desconvocar les aturades previstes per a Nadal, encara que ha indicat que no s'han aconseguit totes les reivindicacions proposades. "Hem de reconéixer l'esforç d'aquesta Conselleria per a arribar a un acord, encara que seguirem a l'espera que es complisquen els compromisos en els pròxims mesos", ha manifestat la junta directiva.

També et pot interessar

stats