La taxa d'electrificació de la flota d'automòbils a la Comunitat Valenciana és de només el 8,6%

La presidenta de Faconauto, Marta Blázquez, alerta que només hi ha uns 3.300 punts de càrrega, quan el 2030 n'hi hauria d'haver vora 30.000, i aposta per "polítiques d'incentius" a la compra de vehicles elèctrics

La presidenta de Faconauto, Marta Blázquez, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana està molt lluny dels objectius de l'electrificació fixats per la Unió Europea amb sols una taxa d'electrificació de la flota d'automòbils del 8,6%, per davall de la mitjana espanyola (11%).

Alacant és la província valenciana que menys electrificació té i s'acosta al 6%, mentre que València és la que més prop està del 14%.

Són dades que acaba de donar la presidenta de Faconauto, la patronal dels concessionaris, Marta Blázquez, en Les notícies del matí.

Blázquez ha explicat que "hi ha un 25% de clients que sí que podrien passar a l'electrificació i no depenen de la renda, però no es decideixen perquè no hi ha punts de recàrrega, no tenen seguretat".

Així, ha denunciat que a la Comunitat Valenciana "sols hi ha uns 3.300 punts de càrrega censats, quan el 2030 n'hi hauria d'haver vora 30.000".

En este sentit, Faconauto aposta per polítiques d'incentius a la compra del vehicle elèctric privat.

També et pot interessar

stats