La taulellera Roca Tiles planteja un ERO per a 150 empleats de la fàbrica de la Vall d'Uixó

L’empresa diu que vol reprendre la producció quan millore el sector, però la UGT adverteix que fa anys que en el sector es perden llocs de treball que no es recuperen

Imatge d'arxiu de l'empresa Roca Tiles / À Punt NTC

La planta taulellera Roca Tiles de la Vall d'Uixó (Plana Baixa), ha plantejat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectaria de 140 a 150 treballadors. El grup mexicà Lamosa, propietari de la fàbrica, es va reunir dilluns amb el comité d'empresa i els va comunicar la intenció de presentar un ERO per a la part de producció de l'empresa, que fabrica rajoles ceràmiques, segons ha informat a l’Agència EFE el secretari general d'UGT-FICA Comarques de Castelló.

Ara la llei marca un termini per a constituir la comissió negociadora de l’ERO i dimarts vinent a la vesprada serà la primera reunió. S'iniciarà llavors el període de consultes amb l'aportació de la documentació i els informes pertinents sobre l'estat econòmic de la planta.

La companyia ha transmés al comité d'empresa que aquest ERO suposa un “punt i seguit”, és a dir, que la seua intenció és reprendre la producció quan milloren les condicions que travessa el sector ceràmic a la província de Castelló. No obstant això, Durán ha advertit que ja fa molts anys que perden ocupació en el sector a la província i després no es recupera. 

El grup Lamosa és el tercer propietari d'aquesta planta de la Vall d'Uixó, que va començar a funcionar amb la marca Roca, després va ser Belcaire i, en els últims anys, després de ser adquirits per la companyia mexicana —la segona més important en producció ceràmica a nivell mundial—, va passar a denominar-se Roca Tiles.

També et pot interessar

stats