Suspenen cautelarment els viatges de l'Imserso

La mesura respon a un recurs presentat per Hosbec, i les agències de viatge asseguren que perjudicarà el conjunt del sector turístic

La Generalitat exigeix que s\'adjudique el programa Imserso \"sense retards\"
Dos turistes gaudeixen de la platja / À Punt NTC

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha suspés durant cinc dies la tramitació de les 816.000 places de viatges de l'Imserso per a 2021/2022, aprovada al juny pel Consell de Ministres. Aquesta mesura cautelar s'ha pres a l'espera que es resolga el recurs que va presentar la patronal hotelera Hosbec el passat 23 de juliol.

Els pròxims cinc dies l'Imserso podrà presentar al·legacions contra aquest recurs que considera que els plecs publicats perjudiquen el sector hoteler per "defectes greus" i que vulnerarien la llei de contractes de l'administració pública. Els tres motius en què la principal patronal valenciana del sector basa el recurs són l'exclusió de facto en el concurs dels hotels de 3 estrelles, l'establiment de pròrrogues sense revisió de preus i la manca d'un estudi de costos.

La mesura cautelar del TACRC es fonamenta en la possibilitat que la contractació de les places genere perjudicis a les empreses "de difícil o impossible reparació". Des d'Hosbec emfasitzen, però, que no s'ha paralitzat el termini per a presentar propostes. “Esperem que tribunal resolga al més prompte possible", apunta Nuria Montes d'Hosbec, "el veritablement important vindrà quan tinguem coneixement de la resolució final”. La Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat) també han interposat un recurs contra els plecs publicats per l'Imserso.

L'Associació Empresarial Valenciana d'Agències de Viatge (Aevav), d'altra banda, ha criticat la decisió d'Hosbec perquè considera que la suspensió temporal de la tramitació de places perjudica el conjunt del sector turístic i denota una manca de solidaritat de la patronal hotelera envers les agències de viatges. Per la seua part, el president d'AVIBE (Associació Empresarial d'Agències de Viatges de Benidorm), coincideix en algunes de les postures del tribunal, però també opina que "el moment no és el més adequat, perquè estem totes les empreses tractant de sobreviure". 

Cal recordar que la Comunitat Valenciana està entre les autonomies que més oferta acumula, el 20% dels paquets, només per darrere d'Andalusia, que representa el 21%.

També et pot interessar

stats