Sordo demana que esta siga la legislatura de la reforma del finançament autonòmic

El secretari general de CCOO s’ha reunit per primera vegada amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón; el secretari general de CCOO, Unai Sord, i la secretària general de CCOO PV, Ana García
El president de la Generalitat, Carlos Mazón; el secretari general de CCOO, Unai Sord, i la secretària general de CCOO PV, Ana García / Rober Solsona (Europa Press)

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha defensat este dijous que esta legislatura “ha de ser la que aborde la reforma del model de finançament autonòmic al nostre país”, al mateix temps que ha afirmat que el seu debat “no es pot deslligar de la necessitat d'una reforma fiscal d'un cert calat a Espanya”. Sordo ha tingut hui la seua primera reunió amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, en la qual han compartit la necessitat de reforçar els espais de diàleg social. També hi ha participat la secretària general de CCOO PV, Ana García.

El secretari general de CCOO ha assegurat que el sindicat és conscient de la importància que té per a la Comunitat Valenciana la renovació del model de finançament autonòmic, al mateix temps que ha recalcat que “el finançament autonòmic també té a veure amb la corresponsabilitat fiscal de les comunitats autònomes”.

En eixe sentit, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana “té un dèficit de finançament autonòmic que cal corregir, però eixes correccions no poden servir com a excusa per a reduir impostos als rics”. En segon lloc, ha defensat que “cal millorar la recaptació fiscal a Espanya amb criteris de suficiència, flexibilitat i progressivitat”, perquè paguen més les rendes altes. I en tercer lloc, ha subratllat que, per a abordar la reforma del sistema de finançament, “Espanya ha de tindre marges fiscals en l'entorn europeu”. 

D'altra banda, Sordo ha traslladat a Mazón principalment la “necessitat no sols de mantindre, sinó d'enfortir els espais de diàleg i concertació social que existeixen en el territori”. Segons el secretari de CCOO, el cap del Consell s’ha compromés a reforçar els espais de col·laboració i concertació social.

També et pot interessar

stats