Soler presenta un pla econòmic financer amb “retencions de crèdit” de 364 milions

El conseller d'Hisenda assegura que no conté “cap retallada” i que “no afecta cap servei fonamental”.

VÍDEO | Soler presenta un pla econòmic financer amb “retencions de crèdit” de 364 milions

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha donat a conéixer el pla econòmic financer (PEF) que la Generalitat ha enviat al Ministeri d'Hisenda. Tal com ha explicat, no conté “cap retallada” i “no afecta cap servei fonamental”. Segons ell, el que fa són “retencions de crèdit acordades amb totes les conselleries” de partides i projectes no executats en aquest últim trimestre (364 milions) i que es passaran a 2020.

Soler ha exposat els detalls d'aquest pla de “contenció de la despesa” en una compareixença a les Corts a petició pròpia. Allí ha remarcat que des que va començar l'any, el Botànic “ha gastat més” que en l'exercici anterior en tots els departaments (7.045 milions més). Per això, ha defensat que “no hi ha retallades” i que els pressupostos de la Generalitat “continuen sent expansius”.

El conseller ha justificat la necessitat d'aquests ajustos en la revisió a la baixa de les perspectives del quadre macroeconòmic i en la no aprovació dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) i, per tant, en la reducció dels ingressos previstos. Així, ha assegurat que el Botànic “ha actuat amb responsabilitat”.

Segons ha apuntat Soler, els capítols en què més s'aprecia la “cirurgia fina” del Consell, són el VI (inversions reals) i el VII (transferències de capital). En el capítol I (despeses de personal) s'ha aplicat una retenció de crèdit de 20 milions, corresponents a vacants produïdes durant l'exercici pressupostari.

També et pot interessar