Soler celebra que es farà un Consell de Política Fiscal i Financera monogràfic sobre finançament

Així ho ha fet després de la reunió del mateix consell aquest dimecres, en què Montero ha donat suport a la seua proposta

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en una imatge d'arxiu
El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha confirmat que el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) farà un ple monogràfic sobre la reforma del model de finançament autonòmic, després que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha arreplegat la seua proposta i li ha donat suport. 

Una proposta que el responsable d’Hisenda ha plantejat després de la reunió del CPFF d’aquest dimecres, apostant per abordar la qüestió amb consens i diàleg, ja que ha de ser una reforma on totes les comunitats autònomes han d'eixir guanyant i on ha d’aconseguir que tota la ciutadania dispose d'uns serveis públics fonamentals equivalents.

Els matisos que tenen les autonomies sobre el sistema de finançament són d'orde menor, ha assegurat Soler, perquè coincideixen en l'anàlisi que necessiten més recursos. Per tant, està convençut que es podrà arribar a acords sempre que hi haja disposició per a debatre. "Davant de la urgència del cas i davant de la ferma creença que totes les autonomies podem eixir guanyant amb un nou sistema, crec que ens hem d'asseure a debatre amb calma, tranquil·litat i serenitat", ha postil·lat. 

El PP demana que es faça abans d'acabar l’any

Després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera i a propòsit de les declaracions de Soler, la portaveu del Grup Popular en les Corts, Eva Ortiz, ha sol·licitat que aquest Consell de Política Fiscal exclusiu per a tractar el finançament es faça abans de Cap d’Any perquè el govern està prometent el mateix des de fa tres anys, i mentrestant els valencians no poden esperar més.

La síndica popular considera que la submissió de Puig davant de Sánchez és una vergonya que ens costa als valencians milions d'euros cada any per l'infrafinançament, i que el cap del Consell abandona els interessos dels valencians per no posar la reforma del finançament damunt de la taula ni del Consell de Política Fiscal ni de la Conferència de Presidents".

També et pot interessar