Fins a sis mesos d’espera per a instal·lar plaques solars

El sector s’afanya a formar treballadors per a satisfer l’allau de demandes

Instal·lació de plaques solars als afores de Paterna / À Punt Noticies

La pujada del cost de la llum, amb una escalada de preus històrica en els últims mesos, ha disparat l’interés de famílies i empreses per la instal·lació de panells solars. El problema, però, és que falten professionals i la llista d'espera per a ser atés pot arribar, en alguns casos, fins als sis mesos. 

El sector no està professionalitzat i les empreses es queixen perquè no aconsegueixen trobar gent formada. Per això, han preparat cursos impartits per tècnics de formació perquè les noves incorporacions puguen començar a treballar com més prompte millor.

El sector de l’energia fotovoltaica viu un moment dolç, després d’un període de baixa demanda i una empresa pot fer entre 30 i 40 instal·lacions de panells solars en un mes. En els últims anys, aquestes empreses han quadruplicat la facturació. Segons els professionals del sector, les plaques solars són, ara per ara, l’única solució per a poder abaixar el consum de llum. Tant és així, que l’estalvi pot suposar una reducció d'entre el 40 i el 60% de la factura.

També et pot interessar

stats