Sis de cada deu treballadors afectats per ERTO ja s’han incorporat al seu lloc de treball

Un total de 272.870 assalariats valencians ja es troben, de nou, al seu lloc de treball.

El sector de l'hostaleria ha sigut un dels més afectats pels ERTO perquè molts establiments encara no han pogut recuperar la seua activitat habitual
El sector de l'hostaleria ha sigut un dels més afectats pels ERTO perquè molts establiments encara no han pogut recuperar la seua activitat habitual / Europa Press

Més del 60% dels treballadors valencians afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), ja s’ha incorporat al seu lloc de treball, segons han confirmat des de Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

En termes absoluts, 272.870 treballadors dels 426.638 afectats han eixit de la situació d'ERTO a la Comunitat Valenciana en els últims mesos, fet que suposa un 63,5% del total d’afectats.

Per comarques, 141.016 treballadors de les de València han abandonat l’ERTO, 29.911 més de les del nord han tornat als seus llocs de treball i 101.943 ho han fet en les del sud.

Cal recordar que el govern espanyol va aprovar una pròrroga dels ERTO fins a finals de setembre en les empreses que no hagen pogut recuperar la totalitat de l'actividat. A més, des d'alguns dels sectors més afectats per la crisi, com ara el de l'hoteleria, el comerç i l'oci de Benidom s'ha demanat que es prorroguen fins al 15 de març de 2021 i s'aproven ajudes directes al sector.

També et pot interessar