La sinistralitat laboral augmenta enguany un 23%

La Comunitat Valenciana és la tercera d'Espanya en accidents laborals i la quarta en sinistres mortals

Augmenten els accidents laborals a la Comunitat Valenciana
Augmenten els accidents laborals a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La sinistralitat laboral a la Comunitat Valenciana s'ha incrementat aquest 2022 i els accidents mortals al lloc de treball han pujat un 23%. El nostre territori és el tercer d'Espanya en accidents laborals i el quart en sinistres mortals.

Des que ha començat l'any, prop de 80 treballadors han perdut la vida a la Comunitat Valenciana. El sector serveis és el més afectat pels accidents, seguit d'indústria, construcció i agricultura.

Les mútues i els sindicats destaquen els accidents més freqüents i per a frenar-los demanen responsabilitat a empresaris i treballadors i plans de xoc.

El tècnic de prevenció d'Unió de Mútues Ricardo Arández, ha destacat a À Punt que la majoria d'accidents mortals són en cobertes, esclafaments i atrapaments, tasques d'agricultura i pesca i carretons elevadors. Per a Arández, "invertir en prevenció és invertir en salut".

El secretari general de Comissions Obreres de Castelló, Albert Fernández, ha manifestat que "són preocupants" les xifres d'accidents i cal inculcar als treballadors la importància de la prevenció i ser conscients que poden perdre la vida".

També et pot interessar

stats