Els accidents laborals mortals creixen un 45% a la Comunitat Valenciana entre gener i setembre

Un total de 74 treballadors i treballadores moriren en tot el territori durant els nou primers mesos d'enguany, 23 més que en el mateix període del 2021

La fàbrica on hi va haver un accident laboral mortal el passat mes de juny a la Pobla de Farnals
La fàbrica on hi va haver un accident laboral mortal el passat mes de juny a la Pobla de Farnals / Joan Miquel Llopis

Any complicat pel que fa a la sinistralitat laboral a la Comunitat Valenciana. Un total de 74 treballadors han mort entre gener i setembre en tot el territori. D'ells 61 van ocórren al centre de treball i els 13 restants de camí o tornada, segons les dades actualitzades aquest divendres pel Ministeri de Treball. Aquesta dada suposa un increment de 23 morts en comparació amb l'any anterior o, el que és el mateix, implica un repunt del 45% en comparació amb el mateix període del 2021.

En el conjunt d'Espanya els accidents laborals van ser la causa de 623 morts entre gener i setembre, 96 més o una alça del 18,2% en comparació amb el mateix període de l'any passat.

Repunt a Alacant

El repunt de la mort en el treball obeeix principalment a la mala evolució registrada a Alacant, on ja s'han registrat 25 morts fins al setembre, mentre que en els mateixos mesos del 2021 la dada era de 10. A Castelló, per contra, la sinistralitat mortal ha baixat d'onze a huit morts. A les comarques de València, finalment, han mort 29 treballadors i treballadores durante els primers nou mesos del 2022, mentre que durant l'any anterior la xifra va ser de 30. A més, dels 74 treballadors morts, 69 eren assalariats a la Comunitat Valenciana.

Els sindicats UGT i CCOO denuncien des de fa mesos l'increment de la sinistralitat laboral, especialment dels accidents mortals, i reclamen plans de xoc davant d'aquesta situació.

La Comunitat Valenciana va registrar entre gener i setembre 39.634 accidents laborals, dos mil més que l'any anterior ( 37.555). El repunt es registra en tot el territori.

També et pot interessar

stats