La Comunitat Valenciana registra setanta accidents laborals mortals en 2021, nou més que l'any anterior

És la quarta comunitat espanyola amb més accidents amb baixa en jornada laboral, 52.720 en l'últim any, segons l'informe d'UGT

La secretària de salut laboral d'UGT, Ana García de la Torre, en una imatge d'arxiu
La secretària de salut laboral d'UGT, Ana García de la Torre, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Comunitat Valenciana ha registrat 52.720 accidents amb baixa en jornada laboral l'any 2021, la qual cosa ens situa com la quarta comunitat amb major nombre de successos per darrere de Catalunya (90.921), Andalusia (84.408) i Madrid (70.533).

Del total d'accidents setanta van ser mortals, i això suposa un augment de nou víctimes respecte a l'exercici anterior.

Aquestes són algunes de les dades que es desprenen de l'Informe sobre accidents de treball en 2021 elaborat pel sindicat UGT.

Dos treballadors moren al dia en accident laboral a Espanya

L'organització sindical denúncia que en 2021 a Espanya dos treballadors van morir al dia en accident laboral i es van registrar un total de 3.058 accidents diaris, 1.647 dels quals amb baixa.

L'informe reflecteix que l'any passat es van registrar 1,1 milions d'accidents, dels quals 741 van ser mortals, per la qual cosa UGT alerta que "alguna cosa està fallant" en les polítiques de prevenció i seguretat en el treball, ja que els sinistres continuen augmentant.

La secretària de Salut Laboral d'UGT, Ana García de la Torre, ha recalcat durant la presentació del document que "és urgent prendre mesures que posen fi a aquesta situació" i ha instat el govern a "garantir el dret a la salut i a la seguretat en el treball". Des de 2013 més de 6.000 persones han mort per accidents laborals.

Més accidents 'in itinere'

García de la Torre ha explicat que "crida l'atenció l'augment tan alarmant" dels accidents "in itinere", amb un creixement del 30,3% en 2021, fins als 77.323.

Per sectors d'activitat, els índexs d'incidència d'accidents es van incrementar de manera particular en la construcció, seguit de la indústria i el sector agrari, els tres per damunt de la mitjana. Per davall de la mitjana, encara que també amb xifres superiors a les de 2021, es va situar el sector serveis.

També et pot interessar

stats