Els sindicats del taulell mantenen la vaga, en trencar-se la negociació del conveni col·lectiu

Aquest dimecres i el pròxim 1 de març estan convocades dues noves jornades de protesta

Més de 300 treballadores i treballadors del taulell han reclamat un conveni just en una manifestació a Castelló de la Plana
Protesta sindical per a reclamat un conveni just, en arxiu / Europa Press

La negociació del conveni del taulell ha tornat a trencar-se aquest dimarts en la reunió feta a instàncies de la patronal del sector (Ascer) per a tractar d'avançar en els termes d'un acord. Per això, els sindicats mantenen la convocatòria de dos dies de vaga per a aquesta setmana. Les dues jornades previstes són aquest dimecres i el divendres 1 de març.

Ascer havia emplaçat els sindicats UGT i CCOO a una reunió aquest dimarts a la qual aquestes organitzacions han acudit "per responsabilitat", però la UGT s'ha alçat de la taula de negociació quan la patronal ha exposat la seua proposta, per entendre que no respon a les seues reclamacions. En aquest sentit, el secretari general de CCOO de l'Hàbitat PV a Castelló, Jordi Riera, ha indicat a EFE que, per part d'aquest sindicat, es considera que s'ha de continuar negociant fins a esgotar totes les vies possibles.

Proposta de la patronal

La proposta que Ascer ha traslladat consisteix en un increment salarial del 3,1% per al 2023 sense reducció de jornada de huit hores o del 2,8% amb reducció. Però la UGT considera que aquesta proposta no és real perquè l'any 2023 "ja està treballat", i havia decidit que, si l'oferta no era "molt substancial", no prolongaria una negociació que creu que "no arribarà a cap costat", segons ha explicat el secretari general de la UGT-FICA Comarques de Castelló, Antonio Durán.

CCOO, per la seua banda, ha assegurat que continuarà intentat recuperar la taula de negociació, mentre al carrer s'emporta una vaga que és "totalment necessària i justa" per a obtenir increments salarials concordes amb el que necessiten els treballadors.

També et pot interessar

stats