El taulell amenaça amb una vaga la vespra de Cevisama si no hi ha revisió salarial a l'alça

UGT-PV i CCOO PV han mobilitzat 300 persones en una protesta a Castelló de la Plana pel bloqueig del conveni sectorial

Més de 300 treballadores i treballadors del taulell han reclamat un conveni just en una manifestació a Castelló de la Plana
Més de 300 treballadores i treballadors del taulell han reclamat un conveni just en una manifestació a Castelló de la Plana / Europa Press

Unes 300 persones s'han manifestat hui a Castelló de la Plana contra el "bloqueig" de les negociacions del conveni del sector del taulell, per a reivindicar que les treballadores i treballadors no perden poder adquisitiu. La mobilització, convocada per UGT i CCOO, l'encapçalava una pancarta en la qual es podia llegir "Defensa els teus drets, vacuna't contra els abusos de la patronal del taulell, per un conveni just".

El secretari general de CCOO PV en hàbitat de les comarques del nord, Jordi Riera, ha advertit que les treballadores i els treballadors estan perdent poder adquisitiu en les revisions salaris, que estan per davall del cost de la vida, i ha demanat no continuar repercutint la incertesa econòmica sobre les plantilles. 

 "Pensem que el cost social dels treballadors en els balanços econòmics de les empreses és cada vegada menys important, per tant, el problema del sector no està en els nostres salaris, sinó en els augments energètics i una falta de demanda del sector, i continuem veient que els resultats dels balanços econòmics de 2021 i 2022 de les empreses són positius", ha subratllat.

Riera ha recordat els continus ERTO que pateixen els treballadors del sector i ha assenyalat que no estan demanant increments salarials més enllà del que està pactat en el V Acord Estatal sobre Negociació Col·lectiva.

Jordi Riera ha recordat que en l'última reunió entre la patronal i els sindicats, el passat 17 d'octubre, "Ascer va plantejar un increment salarial del 6% per als pròxims tres anys que no ve a satisfer les nostres pretensions".

El portaveu sindicat anticipa més mobilitzacions per a difondre les seues reivindicacions "justes i necessàries i adverteix que podrien arribar a Cevisama, el principal aparador del sector. Si no hi ha una millora de la negociació, podríem plantejar altres mesures de pressió", ha assenyalat.

Amenaça de vaga a Cevisama

Per part seua, el secretari general de FICA-UGT en les comarques del nord, Antonio Miguel Durán, ha assegurat que si la patronal no dona "senyals de vida" o no aclareix fins a on pot arribar, els sindicats plantejaran la vaga abans de Cevisama. Ha afirmat que els treballadors del sector ceràmic perden poder adquisitiu des de fa 15 anys i que "ha arribat el moment de començar a recuperar-lo". "El que ens vol donar la patronal és insuficient i entenem que, a més del tema dels salaris, cal reduir jornada", ha ressaltat.

Duran ha explicat que, malgrat els problemes, el sector no està perdent diners com per a no poder assegurar un increment de 60 euros mensuals, en què situa l'increment salarial de mitjana a les nòmines. Així mateix, ha recordat que el sector ha rebut 70 milions d'euros per a denunciar que les ajudes no s'han vinculat al sosteniment de l'ocupació, ja que més de la meitat s'han injectat en empreses que han aplicat ERTO o ERO.

"Les grans empreses del sector no entenen per què no se signa el conveni, per la qual cosa entenem que hi ha alguns elements com el secretari o el president d'Ascer que són els que sembla que estan portant a les empreses més xicotetes a la postura de no voler negociar res", ha conclòs.

També et pot interessar

stats