Els sindicats reivindiquen un millor finançament per a la renda valenciana d’inclusió

UGT-PV i CCOO PV han presentat les accions i reclamacions principals per a un Primer de Maig que enguany serà virtual.

Ismael Sáez i Arturo León, durant la roda de premsa
Ismael Sáez i Arturo León, durant la roda de premsa / À Punt NTC

UGT i Comissions Obreres del País Valencià reivindiquen un millor finançament per a la renda valenciana d’inclusió per a un Primer de Maig insòlit, el lema del qual serà “Treball i serveis públics. Un altre model social i econòmic és necessari”.

Les federacions valencianes dels sindicats majoritaris consideren que ací, a la Comunitat Valenciana, ja hi ha una renda com la que prepara el govern espanyol, la renda valenciana d’inclusió. Això sí, necessita d’un millor finançament i d’un pressupost més ampli per a arribar als més perjudicats de la crisi de la Covid-19.

Els secretaris generals d’UGT-PV, Ismael Sáez, i de Comissions Obreres del País Valencià, Arturo León, han reclamat la solidaritat de la Unió Europea, han defés l’estat del benestar i han demanat reformes fiscals.

A causa del coronavirus, la manifestació d’enguany del Primer de Maig serà virtual, amb un seguit d’actes i discursos que es difondran per xarxes socials des del migdia. La jornada acabarà amb un concert de diversos artistes, de sis a huit de la vesprada, i l’etiqueta serà #JoSocPrimerDeMaig.

També et pot interessar

stats