Els sindicats de Ford consideren insuficient que les prejubilacions de l'ERO siguen a partir de 56 anys

Els representants dels treballadors reclamen que el complement salarial arribe al 85%, com es va fer el 2020, i no es quede en el 80%, com planteja la direcció

Un operari de la cadena de muntatge de la factoria d'Almussafes, en una imatge d'arxiu
Un operari de la cadena de muntatge de la factoria d'Almussafes, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La negociació de l'ERO plantejat per Ford Almussafes per a 630 persones avança encara sense acord. Els sindicats de Ford Almussafes han qualificat aquest dilluns d'insuficient l'oferta que ha presentat la direcció en la negociació de l'ERO, que inclou prejubilacions als 56 anys, i han reclamat augmentar el complement salarial fins al 85% en lloc del 80% proposat.

En la cinquena reunió de la taula de negociació de l'expedient, que ha tingut lloc aquest dilluns en la factoria d'Almussafes, la direcció de la multinacional ha accedit a rebaixar en un any l'edat de les prejubilacions als nascuts en 1965 (56 anys) amb el compromís de pagar les cotitzacions a la Seguretat Social pel 100% de la base reguladora durant vuit anys, fins als 64. Els portaveus sindicals han valorat l'oferta d'incloure als treballadors de 56 anys en les prejubilacions, però reclamen que el complement salarial arribe al 85%, com es va fer en l'ERO de 2020, i no es quede en el 80%, com ha proposat la companyia.

En acabar la reunió, UGT-PV, sindicat majoritari en la planta, ha considerat que la bossa de personal podria resultar insuficient per a aconseguir l'objectiu que totes les baixes siguen voluntàries i que la direcció de l'empresa està obligada a fer tot el possible per a evitar acomiadaments forçosos, per la qual cosa proposa ampliar la possibilitat d'acollir-se al pla als nascuts en 1966 (55 anys) i augmentar el complement salarial al 85% fins als 65 anys.

Per la seua banda, L'STM ha reclamat que l'aplicació de l'ERO s'allargue en el temps perquè els treballadors que compleixen enguany els 56 es puguen jubilar en les mateixes condicions que la resta i que de moment, fins que resulten afectats, es dediquen a formar a altres empleats i a reforçar les línies amb major ritme de producció. I CCOO-PV ha reconegut que la direcció està fent "xicotets passos" però ha de fer un esforç per a arribar al 85% de complement salarial i, si fóra necessari, incorporar a les prejubilacions als treballadors de 55 anys.

També et pot interessar

stats