Ford proposa que fins a un 50% de l'ERO siguen prejubilacions per a majors de 57 anys

La direcció de l’empresa manifesta la intenció d’eliminar el torn de nit i deixar només dos torns de producció. 

Un operari de la cadena de muntatge de la factoria d'Almussafes, en una imatge d'arxiu
Un operari de la cadena de muntatge de la factoria d'Almussafes, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Prejubilacions i baixes incentivades. La direcció de Ford i els sindicats confien en que el pròxim ajust laboral en la factoria siga voluntari. La multinacional ha proposat aquest dimecres en la reunió negociadora que entre un 40% i un 50% dels afectats siguen majors de 57 anys. La resta seràn baixes incentivades.

Baixes incentivades “per damunt del mercat” i “incentius” per als treballadors que s’acullen a les baixes amb indemnitzacions per tal d’afavorir les adhesions voluntàries als acomiadaments. Són algunes de les propostes que ha plantejat la direcció de Ford Almussafes al comité d’empresa, en la segona reunió que han tingut dins del període reglamentari de consultes sobre l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), que contempla 630 acomiadaments  de les plantes de fabricació de vehicles de la Ribera Baixa. 

El sindicat CCOO ha plantejat a l’empresa la possibilitat que es puguen acollir a l’ERO treballadors d’unes altres plantes, i no sols de l’àrea de fabricació de vehicles, una proposta que la direcció de l’empresa no ha descartat “si s’assoleix un acord”. 

Per a les prejubilacions, que Ford ofereix a partir dels 57 anys, i davant de les limitacions econòmiques de l’empresa, Ford ha oferit la possibilitat de “rebaixar fins al 80%, en lloc del 85% el complement salarial oferit fins a la jubilació. El plantejament de Ford passa per oferir una sèrie d’incentius als treballadors perquè de manera voluntària s’integren en l’ERO. No obstant això, CCOO veu “insuficient” la proposta que, ara per ara, ha oferit l’empresa. Per això s’han emplaçat a una nova reunió, a mitjans d’abril, per a continuar negociant les condicions.

El sindicat STM-IV ha explicat també que els sindicats han demanat a l'empresa que rebaixe la xifra d'afectats, que consideren "unflada" i que totes les eixides siguen voluntàries. La pròxima reunió està prevista per al 13 d'abril.

També et pot interessar

stats