Els sindicats ajornen la vaga de la neteja a Castelló per a facilitar la mediació

Si no s'arriba a un acord, el 13 de desembre es reprendrà la protesta, que afecta 8.000 treballadors

Brutícia acumulada per la vaga en el sector de la neteja
Brutícia acumulada per la vaga en el sector de la neteja / À Punt NTC

Les federacions d'Hàbitat de CCOO PV i la FeSMC d'UGT PV han acordat ajornar la vaga del sector de la neteja a la província de Castelló per a facilitar la mediació de l'administració en la resolució del conflicte, però avisen que si no s'arriba a un acord es reprendrà la protesta el 13 de desembre.

La vaga, a la qual estaven convocats 8.000 treballadors, la majoria dones, va començar el 22 de novembre en defensa d'un conveni digne i per "la pèrdua de drets que proposen les patronals".

Tots dos sindicats, segons han informat conjuntament en un comunicat, van mantindre aquest dilluns una reunió amb les patronals durant tot el dia, on cada part va fixar la seua posició.

Aquestes posicions s'exposaran en la Direcció General de Treball aquest dijous i l'autoritat laboral haurà de donar respostes, "assegurant-se que siguen legals", segons han assenyalat els sindicats, que han explicat que això "possibilitarà no allargar aquest conflicte més del necessari amb les conseqüències que això comporta".

Tant CCOO com UGT han assegurat que la decisió és "encertada", ja que permetrà "avançar en la resolució". En qualsevol cas, han indicat les mateixes fonts, "si no hi ha acord durant aquest període, CCOO i UGT reprendran la vaga el dilluns 13 de desembre".

Així mateix, han agraït el seguiment de la vaga "per part de totes les treballadores del sector i l'esforç que han realitzat per visualitzar la seua precària realitat laboral".

També et pot interessar

stats