STM-Intersindical, CGT i CCOO rebutgen un acord que incloga retallades a la plantilla de Ford Almussafes

A l'espera de conéixer els detalls del pla d'ajust acordat amb la direcció de Ford Europa, els tres sindicats acusen UGT de "trencar la unitat sindical"

Imatge d'arxiu d'un treballador a la fàbrica de Ford Almussafes
Imatge d'arxiu d'un treballador a la fàbrica de Ford Almussafes / Ford

El sindicat STM-Intersindical, el segon amb més representació en la planta de Ford a Almussafes (València), ha avançat que no donarà suport a un acord amb l'empresa que supose retallades per als treballadors, i ha acusat UGT, el sindicat majoritari, d'abandonar la defensa dels interessos de la plantilla.

STM-Intersindical s'ha pronunciat així, després de conéixer-se aquest dijous l'acord aconseguit amb la direcció europea de la multinacional sobre les mesures que afectaran la plantilla dins del pacte per a l'electrificació de la factoria. Les mesures no se sabran fins a la setmana que ve, al mateix temps que es farà públic el pla d'ajust de la planta de Saarlouis.

En un comunicat, el sindicat defensa la seua aposta per la unitat d'acció de les diferents organitzacions sindicals, però ha lamentat que aquesta unitat amb el sindicat majoritari "fa anys que és impossible que aguante més enllà dels inicis de qualsevol negociació amb la direcció" de l'empresa.

Segons STM-Intersindical, que fins a mitjan desembre, els quatre sindicats presents en el comité d'empresa de Ford Almussafes van mantenir "un ferm bloc que rebutjava les insultants pretensions de la direcció", i exigia "les inversions i models suficients que asseguraren l'ocupació a Almussafes".

"Totes les organitzacions coincidíem que aquestes inversions havien de materialitzar-se per tot el que ja ha demostrat aquesta plantilla, que és la veritable responsable que Almussafes siga la millor planta de la companyia i una de les millors del sector i que suma uns beneficis rècord", ha destacat.

Lamentablement, ha afegit el sindicat, "UGT trenca una vegada més la unitat sindical del comité d'empresa i abandona la defensa dels interessos de la plantilla, a canvi de no sabem quins foscos interessos".

A l'espera de conéixer els detalls de l'acord, "tot apunta que serà una nova garrotada per a la plantilla", i adverteix que haurà d'explicar als treballadors i a la societat valenciana "per què una vegada més la seua única política sindical és la d'empobrir les treballadores i treballadors, i retallar una vegada més els seus salaris i drets".

CGT rebutja baixades per davall de l'IPC

El delegat de CGT, Mariano Bosch, per la seua part, es mostra prudent a l'espera de conéixer l'acord, però avança que aquest sindicat tampoc estaria disposat a rebaixes salarials i a "tot el que siga rebaixar salaris per davall de l'IPC" i que supose a la plantilla "perdre poder adquisitiu", encara que sí a "mantenir els salaris en línia amb l'IPC".

En aquest sentit, ha subratllat que CGT ha defensat en totes les reunions que la d'Almussafes és "la planta més rendible i competitiva d'Europa", per la qual cosa entén que "la direcció ha d'apostar per la plantilla sense retallades de drets", ha subratllat.

Bosch s'ha mostrat molt crític amb la negociació duta a terme per UGT a Colònia. "Ens vam assabentar que estaven a Alemanya per la premsa", ha lamentat. També ha qualificat de "vergonyoses" les paraules d'UGT aquest divendres, en què el sindicat majoritari assegurava que la resta "s'han negat a negociar en els gairebé quatre mesos que han durat les negociacions".

CCOO demana un referèndum anònim

CCOO, per la seua part, ha assenyalat que per a acceptar l'acord no contempla "menys de la clàusula de revisió salarial per a garantir el poder adquisitiu dels treballadors", és a dir, que se situen els salaris en línia amb les pujades de l'IPC.

En un comunicat, el sindicat ha titllat de "mentida" les paraules d'UGT del divendres, ja que afirma que "els únics que no han volgut negociar des del principi ha estat el bipartit format per empresa i UGT, que des del primer dia que va començar la negociació no van fer més que deixar passar el temps", "intueix" que per a "negociar a esquena dels treballadors de la plantilla".

En aquest marc, ha reclamat a UGT que es "assegure de tenir el suport de tots els treballadors que representen" portant l'acord a referèndum, "totalment anònim", perquè la plantilla decidisca "amb independència de la seua afiliació".

També et pot interessar

stats