Simpatitzants de 6F llancen insults i desqualificacions contra AVA-Asaja

La marxa de vehicles, encapçalada per Lola Guzmán, es deté a la porta del sindicat, al qual acusen de “traïdor” i de no defensar els vertaders interessos del camp valencià

La líder del moviment 6F, Lola Guzmán, llança insults conta els sindicats agraris davant de la seu d'AVA-ASAJA a València / À Punt NTC

Simpatitzants de la plataforma 6F, una organització de recent creació que lideren persones vinculades a col·lectius d’extrema dreta, entre les quals està la valenciana Lola Guzmán, han increpat aquest dijous els sindicats agraris, durant la marxa de vehicles que el moviment 6F havia organitzat per a denunciar la crisi agrícola. En arribar al carrer de Guillem de Castro de València, els vehicles que participaven en la marxa s’han detingut davant de la seu del sindicat AVA-Asaja i han començat a proferir insults i desqualificacions contra el que han denominat “sindicat de base subvencionat”.

Una de les que més ha escridassat en ple carrer, de cara a l’entrada a l’edifici on té la seu un dels principals sindicats agraris, ha sigut Lola Guzmán, una de les màximes impulsores del moviment 6F a la Comunitat Valenciana i contra la qual fins i tot la Policia Nacional ha anunciat una denúncia per les desqualificacions que va dirigir als agents durant les protestes del 10 de febrer a Madrid.

Després d’un seguit d’insults, Guzmán acusava el sindicat de traïció i de no prestar suport real als llauradors: “Ens heu venut, traïdors, niu de traïdors”, escridassava contra la porta de l’edifici sota la mirada de diverses patrulles de policia que vigilaven la zona. Davant de la seua actitud, els agents la convidaven a seguir la marxa, en la qual participaven diversos vehicles amb pancartes que defensaven un canvi en les polítiques agràries i banderes d’Espanya.

Altres dels participants d'aquesta protesta, que ha partit a les deu del matí de l’Albereda de València, explicaven a À Punt el seu malestar amb sindicats com AVA-Asaja. “Els sindicats de base, subvencionats, no estan donant suport al problema real del camp, simplement volen gestionar la seua subvenció, no denunciar que estem patint les males polítiques d’Europa”, lamentaven. Els participants també han cridat proclames racistes, en al·lusió a les importacions que provenen de països de fora de la Unió Europea.

No és la primera vegada que la plataforma 6F protagonitza manifestacions carregades de violència verbal cap a determinats col·lectius. Lola Guzmán, ja va amenaçar els agents de policia que vigilaven la manifestació de transportistes i llauradors de l’estadi de l’Atlètic de Madrid el dissabte 10 de febrer. Una actitud que va fer que la Policia Nacional anunciara una denúncia per un presumpte delicte d'odi contra aquesta dona que es declara obertament promotora del moviment 6F.

"Criminals, si alceu la porra contra un espanyol, ens les veurem", els va amenaçar Guzmán als policies. "Us va matar a pocs, ETA, fills de puta", va afegir. A conseqüència d'aquestes afirmacions, els serveis jurídics de la Prefectura Superior de Policia de Madrid van anunciar una denúncia davant de la Fiscalia, perquè consideren que aquestes expressions poden constituir un delicte d'odi.

La plataforma 6F ha instigat diverses protestes agrícoles sense autorització oficial en els últims dies. L'última, la que aquest dijous recorria els carrers del centre de la ciutat i que ha deixat atònits els vianants que en aquell moment passaven pel cèntric carrer de València.

També et pot interessar

stats