El servei d’Uber arriba a València

Durant el 2018, més de 670.000 persones van obrir l'aplicació a la Comunitat Valenciana.

Europa Press
Europa Press

L'empresa Uber comença a partir d’aquest dimarts, a partir de les 8.00 hores, el seu servei de transport de passatgers a València. Un servei operat per conductors professionals, segons han informat fonts de l'empresa.

Durant el 2018, més de 670.000 persones van obrir l'aplicació i van intentar viatjar amb Uber a la Comunitat Valenciana.

Tal com ha afirmat el director d’Uber a Espanya, Juan Galiardo, l’objectiu és “col·laborar amb els agents locals, inclòs el sector del taxi, per a impulsar entre tots un nou model de mobilitat que permeta que, a poc a poc, cada vegada més gent deixe el cotxe a casa". 

Tensió per les VTC

L’arribada d’Uber a la Comunitat Valenciana es produeix en un moment de tensió entre el col·lectiu del taxi i les institucions públiques a causa d'un increment del 70% del nombre de llicències de vehicles de transport amb conductor (VTC).  

El president de l'Associació Gremial del Taxi de València, Ismael Arráez, ha recordat també als micròfons de la televisió d’À Punt que la llei regula el descans dels taxistes, “no per capritx, sinó perquè hi ha una massificació de vehicles i una desproporció entre l’oferta i la demanda”, un fet que no ocorre amb els VTC. 

Per a Fernando del Molino, president de la Federació de Taxistes, el servei “més agressiu” d'Uber “ha demostrat que les regles no funcionen”, i ha lamentat que en ciutats on la companyia fa anys que treballa, com per exemple San Francisco, el sector del taxi “pràcticament ha desaparegut”.

“Hem vist com altres plataformes, que ja treballen a la ciutat des de fa temps, ens fan una competència deslleial, perquè la normativa diu que no poden captar clients ni executar serveis amb immediatesa i ho estan incomplint diàriament”, ha expressat a Les notícies del matí

Sobre aquesta polèmica, el director d'Uber Espanya ha manifestat que són optimistes en el fet que “hi ha lloc per a tots”. A més, Galiardo ha assegurat que en les grans ciutats els ingressos i els preus del taxi no sols no han baixat, sinó que han pujat. Per tant, som optimistes. 

Al nostre territori hi ha 4.700 llicències de taxi i prop de 7.000 famílies viuen del sector. 

Com funciona?

Per a usar el servei, disponible a tota la ciutat de València, l'usuari només ha de descarregar-se l'aplicació i registrar-se. Una vegada s'indica la destinació, l'aplicació mostra el preu final del trajecte, de manera que l'usuari sap per endavant què pagarà.

El preu d'Uber a València és de 0,10 euros per minut i 1,20 euros per quilòmetre, amb un preu mínim de 3,50 euros i una quota de cancel·lació de 3,50 euros.

Durant el trajecte, el passatger pot compartir la seua ubicació i el temps estimat d'arribada amb familiars o amics. A més, si el passatger viatja acompanyat, podrà dividir automàticament el preu del trajecte amb els seus acompanyants.

També et pot interessar

stats