La SEPI arriba al 10% de l'accionariat de Telefónica

El govern espanyol va reaccionar amb esta decisió al sorprenent desembarcament de l'empresa saudita STC en la companyia

Seu de Telefónica
Seu de Telefónica / Eduardo Parra (Europa Press)

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), dependent del Ministeri d'Hisenda, ha comprat el 10% del capital social de Telefónica i ha culminat el mandat del govern traslladat a la fi de l'any passat, segons ha informat en un comunicat. Cal recordar que el mandat del govern a la SEPI d'adquirir fins al 10% de Telefónica va ser un moviment que es va produir en reacció al sorprenent desembarcament de l'empresa de telecomunicacions saudita STC en la companyia presidida per José María Álvarez-Pallete el passat 5 de setembre.

En concret, la SEPI ha adquirit un total de 567.016.155 accions amb un preu mitjà de 4,0295 euros per acció, i l'import de l'operació ascendeix a quasi 2.285 milions d'euros, si bé a al paquet accionarial cal sumar-li 541 títols que la SEPI ja tenia en cartera i que eleven el número total a 567.016.696. "L'operació s'ha dut a terme minimitzant l'impacte en la cotització i complint amb les comunicacions de participacions significatives establides en la normativa dels mercats on opera", ha detallat l'entitat pública.

Si es té en compte la cotització de Telefónica al tancament de la jornada borsària d'aquest dilluns, que va finalitzar en 4,186 euros, el paquet accionarial de l'Estat en la companyia té un valor de mercat d'uns 2.273,5 milions d'euros, és a dir, uns 89 milions d'euros més que l'import desemborsat.

El mandat del govern a la SEPI es va produir el 19 de desembre de 2023, i l'operació per a adquirir el 10% del Telefónica s'ha realitzat durant cinc mesos.

També et pot interessar

stats