La SEPI aprova el rescat a Air Nostrum per 111 milions d'euros

La covid-19 va provocar una caiguda en vendes del 40% el 2020 i unes pèrdues de 144 milions d'euros que van posar la companyia en situació de dèficit patrimonial

Avió d'Ibèria Regional Air Nostrum
Avió d'Iberia Regional Air Nostrum / Europa Press

El consell gestor del fons de suport a la solvència d'empreses estratègiques ha aprovat la concessió d'una ajuda de 111 milions d'euros a l'aerolínia regional Air Nostrum, que es canalitzarà íntegrament a través d'un préstec participatiu. Aquesta operació s'elevarà ara al Consell de Ministres perquè s'autoritze.

L'operació l'ha aprovada el consell gestor del fons, gestionat per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), després d'un exhaustiu i rigorós procés d'anàlisi de la situació econòmica i jurídica de l'empresa, de l'impacte que ha patit per la covid-19 i del pla de viabilitat que ha presentat Air Nostrum.

La SEPI assenyala que la companyia és líder en el transport aeri regional a Espanya i una de les cinc empreses més importants de la Comunitat Valenciana. La activitat que du a terme exerceix "un paper molt rellevant com a motor econòmic, que genera valor afegit i ocupació".

La xifra de negoci de l'aerolínia es va elevar a finals del 2019 a 539 milions d'euros, un fet que, unit a la plantilla nacional de 1.400 empleats directes i 2.100 d'indirectes, mostra l'impacte sobre el teixit laboral espanyol.

La crisi sanitària va provocar una caiguda en vendes de la companyia del 40% el 2020 en comparació amb l'exercici 2019, i de 82,25 milions d'euros en el benefici brut d'explotació (Ebitda), la qual cosa va suposar unes pèrdues de 144 milions d'euros i va posar la companyia en situació de dèficit patrimonial.

També et pot interessar

stats